A PMFC pontot hozott az MTK otthonából, és továbbra is veretlen a pécsi gárda

2022. november 14. 15:21 2022. nov. 14. 15:21

A Merkantil Bank Liga 17. fordulóját megelőzően a kék-fehérek 30 pontot gyűjtöttek, ezzel a tabella 3. pozícióját birtokolják, s hátrányuk mindössze 2 pont a PMFC-vel szemben. Mindezek alapján az izgalmas és egyben kiélezett párharcra számíthatnak a szurkolók, különösen Budapesten, a mérkőzés helyszínén.

Különösnek tűnik, hogy a Hungária körúti kék-fehérek elleni párharc közel hét évtizedes múltra tekint vissza, a másodosztályban még sosem találkoztak egymással a csapatok. A meccstörténelem 1955-ben kezdődött, s kisebb megszakításokkal ugyan, de 89 élvonalbeli párharc fejeződött be a nagy múltú fővárosi együttes ellen. A mérleg 38 MTK győzelem, 33 döntetlen és 18 pécsi siker, 121-84-es gólkülönbség mellett.

A legutóbbi összecsapásra nyolc évvel ezelőtt, 2014 novemberében került sor Budapesten, az akkor Róbert Jarni vezette PMFC fordulatos mérkőzésen 3-2-es vereséget szenvedett a Garami József fémjelezte MTK-tól. Azóta eltelt időszakban a IX. kerületiek két idényt leszámítva az NB I-ben szerepeltek, mígnem idén nyáron ismét búcsúzni kényszerültek az élvonaltól, ám az azonnali feljutás egyik nagy esélyesei között továbbra is ott szerepelnek.

Mérkőzés előtt Horváth Dávid hazai edző arról beszélt, hogy a PMFC védekezése fantasztikus, felkészültek a hátvéd sor bontására.

Weitner Ádám, a PMFC vezetőedzője mérkőzés előtt arra számított, hogy a csapat játékosai kisegítik egymást, mert ebben az esetben sikeresek lehetnek az MTK otthonában is.

A PMFC támadásaival kezdődött a mérkőzés, Gera Zalán lövését mentette Somodi Bence hazaiak kapusa, majd Tóth Gábor lövése a kapufáról pattant a mezőnybe. A hazaiak először a 11. percben, szögletrúgásból veszélyeztettek. A 18. percben a leshatárról Zuigeber középre passzolt, a 11 -es ponton álló Stiber Zoltán ballal a jobb felső sarokba tekerte a labdát, 1-0.

 A 27. percben Svejduk Alex a jobb oldali szögletzászlótól középre ívelt, Hadaróhoz, aki nagy erővel a jobb felső sarokba továbbította a labdát. Tegyük hozzá, hogy a lövés megpattant Rácz lábán, ez joggal feltételezhető, hogy megtévesztette a rutinos hazai kapust.

A második félidőben remekül segítettek ki egymást a PMFC labdarúgói. Ezt első sorban a védekezésben láttuk. A második 45-percben óriási küzdelem volt a mérkőzésen. Sok volt a szabálytalanság. Előfordult, hogy a pécsi vezetőedző nem értett egyet a sípmesterrel, ezért Rúsz Márton, Weiner Ádámnak sárga lapot mutatott. A PMFC egyik hátsó biztosító embere, Szeles tamás két sárgát is kapott, így kiállították.

A PMFC minden dicséretet megérdemel, mert látványosan és eredményesen játszott. Talán a szerencse a vendégek oldalán van a kapufa találat gól is lehetett volna, így a rangadót 1-1 re zárták.  

 


Szerző: Szabó Ferenc