Bajnok lett a PTE-PEAC megyei első és másod osztályú csapata is

2022. június 2. 16:18 2022. jún. 2. 16:18

Vadonatúj, nagyméretű műfüves pálya készült, lassan a megvalósítás szakaszába lép egy különleges, gyepszőnyeggel, mobil lelátóval, világítással, öntözőrendszerrel ellátott élőfüves pálya építése is. Használhatjuk a centerpályát és rengeteg öltözőben készülhetnek edzésre, meccsre játékosaink. Az általuk teremtett nyugodt, biztos háttér nélkül nem sikerülhetett volna a varázslat - kezdte a beszélgetést, Fazakas András a PTE-PEAC labdarúgószakosztály szakmai igazgatója.

Hogyan, és miért lett a Baranya megyei I. osztály legjobb csapata a PEAC - kezdtük a beszélgetést Fazakas Andrással.

- Annyi cikk jelent meg a napokban a 31 éve várt egyetemi csodáról, annyi különleges kép és beszámoló készült a döntő mérkőzésről, a hőseink ünnepléséről, de kevés szó esett ezeknek a fantasztikus sportembereknek a jelleméről, személyiségéről. Elsőként dr. Turi Attila, aki meghatározó tagja volt a 31 évvel ezelőtti NB III.-as PEAC csapatának és több éven át vállvetve küzdöttünk együtt a PEAC sikeréért a zöld gyepen is. Két éve, amióta társelnökként, testvérével, Ákossal vezetik a szakosztályt, varázslatos körülményeket és hátteret biztosítottak minden PEAC labdarúgónak. A PEAC elnökének, dr. Ács Pongrácnak és Hoffbauer Márknak, az ügyvezető igazgatójának is sokat köszönhetünk, hogy mindennapjaink nyugodtan, kiszámíthatóan és biztató jövőképet előrevetítően telnek. A lesajnált, legrosszabb körülmények között tengődő egyetemi labdarúgás mára otthonra lelt, a napról-napra szépülő és bővülő PEAC, volt PMFC Stadionban.

 

A csapatról is beszélt Fazakas: a csapatból kimagaslik dr. Hergenrőder Tamás, akivel három évvel ezelőtt kávéztam párszor és dr. Turi Attilával közösen sikerült találni egy olyan célt, amibe teljes mellszélességgel beleállt. Egy olyan PEAC képe lebegett a szeme előtt, amely méltó emléket állít a korábbi kiváló játékostársuknak, a három éve elhunyt dr. Váradi Gábornak. Tana, a pályán és a pályán kívül is vezére lett a fiataloknak, akire felnézhettek és a nehéz pillanatokban támaszkodhattak rá. A döntőben szerzett gólja, a meccs előtt a csapatot motiváló beszéde mind olyan eleme a sikernek, ami nélkül ma nincs ez a mindenki számára felejthetetlen siker. Én nagyon bízom benne, hogy valamilyen formában továbbra is segíti a fiúkat, akik vakon bíznak benne. Szeretném hinni, hogy lesz még NB III.-as Tana gól és zseniális mentés a kapunk előtt.

 

A PTE-PEAC az elmúlt hétvégén a második helyezett csapat otthonában a Pécsvárad legyőzésével megnyerte a Baranya Megyei Labdarúgó Bajnokság I. osztályában rendezett bajnokságot. A fiúk jogot nyertek arra, hogy osztályzot játszanak az NB III-as helyért a Komárom-Esztergom megyei bajnok, a Zsámbék ellen. Az egyetemisták a Megyei II. osztályban is felkerültek a dobogó legfelső fokára, ott is bajnokok lettek.

A PTE-PEAC vasárnap az egykori PMFC center pályán fél hatkor fogadja a Zsámbék gárdáját. A kupa szabályok szerint két mérkőzés alapján dől el, hogy a 2022-2023 évi bajnokságban melyik csapat folytatja az NB III-ban.

Az NB III-as osztályozók sorsolása:

CIGÁND SE (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) - KÖRÖSLADÁNYI MSK (Békés megye)

SZEGEDI VSE (Csongrád megye) - TECHNOROLL TESKÁND SE (Zala megye)

GÖDÖLLŐI SK (Pest megye) - CSORNAI SE (Győr-Moson-Sopron)

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS II. (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) - MAJOSI SE (Tolna megye)

PTE PEAC (Baranya megye) - ZSÁMBÉKI SK (Komárom-Esztergom megye)

BALATONLELLE SE (Somogy megye) - BÁNK-DALNOKI AKADÉMIA (Nógrád megye)

PÉNZÜGYŐR SE (Budapest) - BALMAZÚJVÁROSI FC (Hajdú-Bihar megye)

Osztályozó nélkül NB3-as: FC HATVAN (Heves megye), KARCAGI SE (Jász-Nagykun-Szolnok megye), Móri SE (Fejér megye)

 

Szerző: Szabó Ferenc