Hosszabbításban búcsúztak a magyar 3x3 kosarasok a kínai utcai versenytől

2023. május 7. 18:48 2023. máj. 7. 18:48

Május beköszöntével újra eljött az utcai kosárlabda ideje is, elindult a 3x3-as szezon! A női válogatott Földi Attila vezetésével, a kínai Wuhanban lépett pályára szombaton és vasárnap. A magyar lányok hosszabbításban maradtak alul a Németország elleni csatában.

Női válogatottunk a Szabó Fanni – Weninger Virág – Jáhni Zsófia – Tenyér Zsófia négyessel versenyezett Kínában, csoportellenfele pedig Románia, Kína, valamint a szintén hazai színekben induló Sc. Yuanda együttese volt, majd a kiesési szakszban Németország volt az ellenfél.

A csapatban Tenyér Zsófi pécsi kötődésű, a PINKK Pécs 424 játékosa és csapatkapitánya. Jáhni Zsófia szintén éveket játszott a PINKK csapatában. A 2022-2023-ban a Csata gárdáját erősítette.

Magyarok a nyitónapon hosszabbítást követően 13-11-re legyőzték Romániát, majd 21-16-ra alulmaradtak az Sc. Yuanda együttesével szemben. Válogatottunk legeredményesebbje az első napon a 11 pontos Jáhni Zsófi volt, mellette Weninger Virág 10, Szabó Fanni 7, Tenyér Zsófi 1 pontot szerzett. A vasárnap  Kína volt az ellenfél, ahol a hazaiak nyertek 19-8-ra. A FIBA 3×3 Women’s Series wuhani tornájának negyeddöntőjében, hősies küzdelemben a magyar válogatott hosszabbítás után 13-12-re alulmaradt Németországgal szemben. Válogatottunk ezzel a rendkívül értékes 6. helyen zárta a szezonnyitót. A magyar válogatott számára ezzel a vereséggel véget ért a torna.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a hét végén kihirdette az augusztusi olimpiai elő selejtezőtornák menetrendjét és lebonyolítását.

 A magyar férfi kosárlabda-válogatott a B csoportban lép majd pályára Lengyelországgal, Bosznia-Hercegovinával és Portugáliával egy négyesben. A meccseket a lengyelországi Gliwicében játsszák. Mindenki egy-egy mérkőzést játszik a csoportellenfeleivel, 3-3 találkozót vív minden gárda a csoportkörben.

 

 A magyar csapat programja

 

2023. augusztus 13., vasárnap

Lengyelország - Magyarország

 

2023. augusztus 14., hétfő

Magyarország - Portugália

 

2023. augusztus 16., szerda

Magyarország - Bosznia-Hercegovina

 

Továbbjutás esetén

 

2023. augusztus 18., péntek

Elődöntő

 

2023. augusztus 20., vasárnap

Döntő

 

Szerző: Szabó Ferenc