Tíz kategóriában a legjobb kosarasokra szavazhatnak Baranya vármegyében

2023. december 28. 15:21 2023. dec. 28. 15:21

A Baranya megyei kosárlabda szövetség tíz kategóriában keresi 2023 év legjobbjait. A sportágat ismerők és kedvelők december 31-ig szavazhatnak a BMKSZ honlapján. Azt megtudtuk, hogy a hagyományt nem szakítják meg és várhatóan szövetség döntése alapján további tíz kategóriában is osztanak ki díjakat.

A hagyományos jelöltállításnak nagy hagyománya van Baranya vármegyében. Ez évben 33. alkalommal hirdették meg a szavazást. Éveken keresztül több kategóriában megszokott kosarasok vették át a díjakat. Példának említhetjük Rátgéber Lászlót a profi edzők kategóriában. A játékosok között állandó díjazott volt Iványi Dalma. Játékvezetői kategóriában Kapitány Gellért. Az utánpótlás soraiból Debreczeni Eszter kapott elismerést. A legfrissebb 2023 évi kiírás szerint új személyek kaptak jelölést. A teljesség igénye nélkül

Felnőtt amatőr női játékosnál: Kakócz Kata Diána (Komló Sport KK )Simon Dorottya (Kozármisleny SE), Temes Boglárka (PVSK), Gyúró Dalma (PVSK) nevük olvasható.

Felnőtt amatőr férfi játékos között: Mándity Markó (Kozármisleny SE), Eller Balázs (Mecsek SE), Matolcsi Hunor (Medikus SE), Kapcsa Viktor (Mohácsi TE), Nagy Kevin Krisztián (PEAC), Marczi Ádám Gábor (PEAC), Takaró Tamás Mihály (PVSK), közül lehet választani.

Az U18 leány játékosok közül : Kéri Csenge (Komló Sport KK), Agócs Barbara (Komló Sport KK), Mayer Dorina (PVSK), Csiki Hanna (PVSK), Séra Zsófia (PVSK), Rátkai Eszter (RA), Szakolczi Diána (RA) neve került fel a szavazó lapra.

Az év amatőr edzője Czukor János (Komló Sport KK) nevét, aki az edzőség mellett a komlói kosárlabda életben tartója. Czigler László (Mohácsi TE) új név a listán. A volt sokszoros volt válogatott játékos először került fel a listára.

 Az év női utánpótlás edzője között két ismert név, szintén először lehet rájuk szavazni

Csutorás Fanni (PVSK), Rátkainé Eördögh Edit (RA), Fanni még egy éve a PINKK csapatában játékos volt. Edit éveken keresztül a magyar válogatottat erősítette.

 

 

A jelölő listán nem szereplő, de biztosan az elismerést megkapók közé fog tartozni

Kiss Virág, akit Magyarország legjobb női kosarasának választottak. A játékvezetőknél Praks Krisztián is elismerést kaphat, aki kosárlabda világbajnokságon fújta a sípot.

 

 

 

Szavazni az alábbi internetes oldalon lehetséges

https://megye.hunbasket.hu/baranya/hir/73465/baranya-varmegye-legjobbjai-2023-szavazas

 

Szerző: Szabó Ferenc