Történelmi győzelmet aratott az NKA Universitas Pécs férfi kosárlabda csapata

2023. november 24. 10:13 2023. nov. 24. 10:13

Első idegenbeli győzelmét szerezte meg az NKA UNIVERSITAS Pécs NB I,-es férfi kosárlabda csapata Szegeden, a SZTE SZEDEÁK ellen csütörtök este. Boszniából igazolt Durmo Ibrahim a mérkőzés hőse volt, legtöbbet töltött (31,55) a pályán. A 28/3 pontgyűjtése a 9. fordulóban a legjobb volt a pécsi együttesben.

SZTE SZEDEÁK- NKA UNIVERSITAS PÉCS 90-97

(31-23, 21-29, 24-25, 14-20)

 

 

A hazai oldalon Lake saját rontott dobását pofozta a gyűrűbe, ezek voltak a mérkőzés első pontjai, Meleg felelt a túloldalon, Locke visszalépős tempója behullott a gyűrűbe, Durmo középtávolról célzott pontosan. Cohill dobta be büntetőit, Kerpel-Fronius verte meg emberét könnyedén,(6-6). Szaporodtak a látványos pontok mindkét oldalon, Durmo nehéz dobást értékesített Lake felett, egy nagy bejátszást Bognár fejezett be, újabb kosarára Durmo felelt. Bognár második esélyből villant, Locke és Durmo is 2+1-et csinált, Cohill tört be nagyon bátran (17-13). Hamar összejött a hazaiaknak az öt csapatfault, a két pécsi büntető után Bognár zsákolt, a túloldalon Durmo. Bognár harmadik faultját is beütötte 3 és fél perccel az első negyed vége előtt, Locke büntetői hullottak be a gyűrűbe, Woolridge ziccere után kért időt Goran Tadics. Az amerikai aztán egy gyorsindítást is befejezett, Manjgafic dobta át alacsonyabb védőjét könnyedén, Locke távolról talált be. A negyedet egy vendég kettes zárta. 31-23. Ritkán látható ponttermelés történt az első negyedben.

Meleg tett vissza egy rontott dobást a második negyed elején, Locke újabb triplát szórt be, Lake szedett támadólepattanót, könnyű kosarával már 11 ponttal állt jobban a Szeged. Durmo kosarára Zsíros felelt, Scherer teljesen üresen maradt a palánk alatt és büntetett (38-29). Folyamatos gyorsindításokat engedélyezett a Pécs ellenfelének, Meleg dobta az első vendég triplát, de Zsíros azonnal válaszolt a túloldalon. Luzaics találata pedig már a vezetést jelentette a vendégeknek. Manjgafic fordulából szerzett kettest, Locke egy hármast, így a félidőben döntetlen állt az eredményjelzőn. 52-52

 

A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok. Hol a Tisza-menti csapat vezetett két ponttal, hol a Mecsekaljai társaság. (85-84). A záró negyed vége táján Meleg villant, Manjgafic három büntetőt dobott be, Bognár egyet, Nikolics megint kintről köszönt be. A Szegednek innen már nem volt visszaút, így a Pécs megszerezte idei első idegenbeli sikerét. 90-97

 

 

Szeged: Woolridge 28, Locke 22/12, Cohill 4, Bognár 12, Lake 14. Csere: Zsíros 7/3, Mucza 3/3, Mayer.

 edző: Lazics Nikola

 

Pécs: Kerpel-Fronius 2, Luzaics 9/9, Scherer 2, Durmo 28/3, Meleg 14. Csere: Nikolics 15/6, Manjgafic 22/9, Lados -, Benke 5, Herger -.

edző: Goran Tadics

 

Szerző: Szabó Ferenc