Légzsák helyén csempészte a kokaint a pécsi férfi, ez várhat most rá

2022. március 22. 11:55 2022. márc. 22. 11:55

A Baranya Megyei Főügyészség különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki gépkocsijával külföldről csempészett be az országba kábítószert.

A pécsi férfi 2021-ben az általa használt személygépkocsit oly módon alakította át, hogy annak  utasoldali légzsákját kiszerelte azért, hogy a légzsák helyén maradt üregben kábítószert lehessen  elrejteni.  

2021 szeptemberében a férfi külföldre utazott a gépkocsival azért, hogy onnan kábítószert hozzon be  az országba.  

A vádlott a külföldön vásárolt kábítószert 4 db zokniba rakta, majd azokat az autóban a légzsák helyén  kialakított üregben rejtette el. 

A férfi két nappal később visszaérkezett Magyarországra az autóban elrejtett kábítószerrel, majd őt a  rendőrök Pécsett igazoltatták, melynek során a kábítószert megtalálták.  

Az országba behozott kokain és amfetamin mennyisége a különösen jelentős mennyiséget eléri, ezért  az elkövető cselekménye az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklás minősített  esetének a megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele 5 – 15 évig terjedő szabadságvesztés.