Mankóval halálra verte bérlőtársát, börtön vár rá

2023. január 31. 09:21 2023. jan. 31. 09:21

A Baranya Vármegyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki lakótársát egy mankóval halálra verte.

A vádirati tényállás szerint a vádlott és a sértett együtt laktak bérlőként Pécsett, egy munkásszállón. A sértett idős kora miatt gyenge fizikumú volt, járni is csak mankóval tudott.

2022 júniusában a reggeli órákban az ittas vádlott szóváltásba keveredett a sértettel, melynek során a sértett a vádlottat fejen ütötte, aki az ütéstől a földre esett.

Miután a vádlott a felkelt, a sértettet a földre lökte, mankóját elvette, majd azzal testszerte ütlegelni kezdte, melynek során négy alkalommal a sértett fejére sújtott. A bántalmazás során a sértett segítségért kiabált, akinek a kiáltását a társasházban lakók meghallották. Egyikük a támadót lefogta, miközben a mentőket és a rendőröket értesítették. A sértettet a mentők kórházba szállították, ahol azonban másnap a bántalmazás következtében elhunyt.

A vádlott - aki a vádemeléskor letartóztatásban van - cselekménye halált okozó testi sértés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 2 - 8 évig terjedő szabadságvesztés.
 

 

Forrás: Baranya Vármegyei Főügyészség