Pécsi drogdílert fogtak el a rendőrök

2023. március 13. 16:55 2023. márc. 13. 16:55

A rendőrök közvetlenül egy adás-vételt követően fogták el a dílert és a vásárlót - közölték a police.hu-n.Kábítószer-kereskedelem elkövetésével gyanúsítható férfit vett őrizetbe 2023. március 9-én a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A gyanú szerint a 36 éves helyi férfi az elfogását megelőző időszakban kábítószert terjesztett Pécs egész területén, de főként a keleti városrészben.

A főkapitányság bűnügyi munkatársai a „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály segítségével Pécsett, a Vasút utcában elfogták a dílert, valamint egy férfit, aki épp az elfogást megelőzően vásárolt tőle kábítószergyanús anyagot.

A rendőrök mindkét férfival szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely mindkettőjüknél pozitív eredményt mutatott. Ezt követően mindkét autóban, valamint a terjesztő Pákolitz utcai lakásában is kutatást tartottak, amely során kábítószer gyanúját keltő anyagokat, félmillió forintot, valamint egy mérleget találtak, és foglaltak le.

A terjesztőt és a vásárlóját is előállították a főkapitányságra, majd kihallgatták őket gyanúsítottként. Mindketten beismerték a bűncselekmény elkövetését. A díler őrizetbevételét követően kezdeményezték a letartóztatását.

Ellene kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt, a vevő ellen pedig kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt nyomoz a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság.