Fideszes törvénykezés: sötétség éjjel

2023. november 24. 14:45 2023. nov. 24. 14:45

Örömhírt hozott a magyar embereknek Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője a Facebookon dicsekedett el azzal, hogy benyújtotta a parlamentnek a szuverenitásvédelmi törvénycsomagot.

Erre szerinte azért volt szükség, mert mint írta, „2022-ben kívülről akarták befolyásolni a parlamenti választásokat Magyarországon. A baloldali politikusok a törvényeket kijátszva külföldi szervezetektől pénzt fogadtak el, és abból akartak hatalomra kerülni”. A szuverenitásvédelmi törvényben azt az alapvetést rögzítenék, hogy „a szuverenitás-védelem, nem más, mint Magyarország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, ami az állam minden szervének kötelessége”. Bármit is jelentsen ez a mondat, bizonyára nagy könnyebbség lesz az infláció fogságában sínylődő magyar családoknak.

A Fidesz számára tehát fontos, hogy a magyar választókat szavazataik leadása előtt ne befolyásolhassák külföldről. Belülről lehet őket befolyásolni, zsák krumplival, hagymával, utaztatással, tömeges átjelentkezéssel. Manipulálni sem tilos, ezért szolgálja a Fideszt a közmédia és az összes megyei lap. Ez nem veszélyezteti a szuverenitást, ezért a jövőben is megengedett lesz: Józsi bácsit Békésborzadályon, Mari nénit Rémrettentőn büntetlenül lehet félretájékoztatni, vagy épp elhallgatni előlük az igazságot.

Késő este nyújtották be a szuverenitásvédelminek nevezett törvényjavaslatot, ami jellemző a Fidesz-KNDP módszereire. Nem ma ragadt rájuk ez a stílus, a kormánypártok 2020 februárjában például – ugyancsak éjjel – kifejezetten Dézsi Csaba András kedvéért nyújtották be az önkormányzatokról szóló törvény módosítását. A törvényjavaslatból természetesen törvény lett, így lehetővé vált, hogy a 3000 főt meghaladó települések polgármesterei egészségügyi tevékenységet is végezhessenek. Ez addig tilos volt, de onnantól kezdve elhárult minden akadály, és azóta dr. Dézsi Csaba András egyszerre lehet a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban osztályvezető főorvos és győri polgármester. 

2020 áprilisában Semjén Zsolt, a KDNP elnöke szintén az éj leple alatt, minden társadalmi és szakmai vita mellőzésével nyújtott be egy törvényjavaslatot a parlamentnek. Ő akkoriban a kulturális szférában dolgozók jogainak csorbítása körül matatott, azzal az eltökélt szándékkal, hogy az addig sem rózsás helyzetben lévő szellemi munkások még kiszolgáltatottabbakká váljanak. A KDNP elnöke, egyben miniszterelnök-helyettes, néhány nappal korábban egy salátatörvénybe bújtatva már elkövetett hasonló gazemberséget. Akkor, Orbán Viktor ígéretét meghazudtolva, a polgármesterek jogainak megkurtítását, a Városliget beépítését, s nem mellesleg a Budapest-Belgrád vasútvonal iratainak tíz évre szóló titkosítását csempészte a törvényjavaslatok közé. Mindezt a koronavírus veszélyére hivatkozva tette, tehát a magyar emberek érdekében. 

Most meg itt van a szuverenitásvédelminek nevezett törvényjavaslat, amiből – akárki meglássa' – seperc idő alatt törvény lesz. Nem csodálkozunk persze, régóta tudható, hogy ők ilyenek. Éjjel merik meglépni az aljasságaikat, titokban, amikor azt hiszik, kevesebben látják és hallják őket. Embereket még nem visznek el éjszaka, szobrokat annál inkább: Károlyi Mihályét például, vagy Nagy Imréét a Vértanúk teréről. És nem tudunk nem emlékezni arra, hogy a Szabadság téri megszállási emlékművet is a sötétben állították fel. Annyira féltek ezek a magukat nemzetinek mondó urak, hogy még avatóbeszédek sem hangzottak el. Gyomorforgató múltmásítás volt ez, hiszen a Szabadság térre rondított szobor azért született, hogy elleplezze, amit a kormányzati megszólalók úgy szoktak megfogalmazni, hogy a második világháború idején, a magyar állam nem védte meg polgárait. Így is lehet mondani, legföljebb nem igaz, merthogy kifejezetten a halálba segítette őket, százezrével tuszkolta fel a zsidó származású magyarokat az Auschwitzba induló vonatokra. A magyar történelemnek ezt a „kedves” kis epizódját igyekeztek úgy beállítani, mintha csak a németek tehettek volna mindenről, ők támadtak a szegény, szerencsétlen, védtelen, Horthy zsidótörvényeivel súlyosbított Magyarországra. 

Semjén, Kocsis és a többiek úgy dolgoznak, mint a betörők: kedvenc napszakuk az éjszaka, a sötétség a barátjuk, mert úgy gondolják, hogy olyankor nem látják őket, és ezért mindent megtehetnek. 

Forrás: hirklikk.hu