Második helyen zárta Mocsári Bence a paratriatlon világkupát

2024. május 19. 15:08 2024. máj. 19. 15:08

Mocsári Bence ezüstérmet nyert a Samarkandban megrendezett paratriatlon világkupán, mindössze 36 másodperccel maradva le a kétszeres paralimpiai bajnok német Martin Schulz mögött. Bencének ez volt a harmadik világkupa ezüstérme, amit pécsi színekben szerzett.

Cikkünkben változtatások nélkül közöljük Tóth Szilárd beszámolóját. Szilárd a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola triatlon szakosztályának vezetője, aki többek között járt már Bicsák Bencével Olimpián, ezúttal pedig Samarkandban segítette Mocsári Bence felkészülését.

 

“Mocsári Bence, szakosztályunk paratriatlon versenyzője a múlt heti Japán verseny után ezen a héten Üzbegisztánban állt rajthoz. Sajnos a verseny reggelére nagyon rossz idő lett. Az is benne volt a levegőben, hogy duatlon versenyként bonyolítják le a világkupát. Szerencsére, ahogy közeledett a rajt időpontja, javultak a körülmények is. Bence ismét nagyon jól úszott és a harmadik helyen jött ki a vízből. A leggyorsabb depózást produkálva a kerékpározás elején átvette a vezetést. Hamar át kellett azonban adnia az első helyet a németek kétszeres paralimpiai bajnok legendájának, Martin Schulz-nak. A tervünk az volt mára, hogy megpróbál Bence eltekerni vele és minél közelebb maradni hozzá. Ez olyannyira sikerült, hogy végig ott volt mögötte kerékpáron, de a második depóban meg is előzte. A németek klasszisa a futás első kilométere környékén tudta utolérni viszont akkor sem tudta egyből leszakítani. Végül a célban csak 36 másodperc választotta el őket, ami hatalmas előrelépés. Tavaly ugyanis a világbajnokságon még 2 perc 20 másodperc volt a különbség. Ez immáron a 3. világkupa ezüstje Bencének a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola szineiben. Rendkívül sikeres két versenyen vagyunk túl. Most egy kis pihenő következik és folytatjuk a felkészülést a paralimpiára.”

 

 

Forrás: PSN Zrt.