Bajban a POSZT? A szállásokért sem fizettek eddig a szervezők

2016. július 30. 13:09 2016. júl. 30. 13:09

Sajtóhírek szerint több pécsi szállodás is már több mint egy hónapja várja, hogy a Pécsi Országos Színházi Találkozót szervező cég kifizesse őket. A szállodások szerint nem ők tehetnek arról, hogy a helyek nem teltek meg végül, a foglalást pedig nem mondta le senki.

Több mint egy hónapja vár a Pécsi Országos Színházi Találkozót szervező cégtől a pénzére több megyeszékhelyi szállodás - adta hírül a bama.hu.

Egyikük, a Kálvária-dombon álló Hotel Millenium tulajdonosa, Balatoni Sándor úgy nyilatkozott a lapnak, tőlük 25 szobát foglaltak le írásban a szervezők, és egyet sem mondtak vissza a találkozó ideje alatt. Végül a 25 szoba nem telt meg teljesen - akadt, amelyik üresen maradt, mert volt, aki nem jött el -, de mivel a szervezők nem mondták le a foglalást, a szállodavezető szerint az nem az ő sara.

Balatoni a lapnak elmondta, "a POSZT vezetősége alkudozni próbált vele, utólag, felét kínálva a szobák árának". A szállodavezető hozzátette: ha napokon belül nem fizetik ki a többmilliós tartozást, akkor peres útra fogja terelni az ügyet.

És nemcsak ő járt így, a cikk szerint több más szállodát is hasonlóképp várakoztatnak az új szervezők. Az egyik négycsillagos hotel vezetősége egy halvány, július végére szóló ígéretben bízik, de az is kiderült: ha az a határidő lejár, akkor ők is jogi útra terelik a tartozás kérdését.

Magyar Attila, a fesztivált szervező cég idén januárban megválasztott új vezetője - nem mellesleg a milliárdos költségvetéssel bíró Zsolnay Örökségkezelő gazdasági vezetője - a bama.hu-nak úgy nyilatkozott, "valóban volt rá példa, hogy szóbeli egyeztetés zajlott bizonyos szállodákkal arról, hogy biztosítsanak szobákat a POSZT vendégei számára. A vendégek azonban maguk döntöttek arról, hogy mely szállodákat választják, hangsúlyozta. Éppen ezért voltak olyan létesítmények, amelyek a kiajánlott szobákat nem tudták megtölteni teljes mértékben, mert azok nem nyerték el a vendégek tetszését vagy a város más pontján szerettek volna megszállni."

A lapnak az ügyvezető leszögezte: jelenleg is folyik a találkozó elszámolása, a szállodákkal az igénybe vett szolgáltatások mennyiségi egyeztetése zajlik, és a kárpótlás mértékét is meg fogják határozni. A pénzügyi rendezés az elszámolás után történhet meg - derül ki a cikkből.

Mivel a Pécsi STOP a POSZT lezárulta után pár nappal közérdekű adatigényléssel fordult a szervezőkhöz, és akkor azt a választ kaptuk Magyar Attilától, hogy pontos összegeket csak az éves beszámoló elkészülte után tud adni (aminek a határideje 2017. május vége) - mi azért a szállodatulajdonosok helyében kézközelben tartanánk pár ügyvédi telefonszámot. Az "igénybe vett szolgáltatások" pedig nem mindig egyenlők a "megrendelt szolgáltatásokkal", csak szólunk. - V. G.