Pécs megint nyitva: hihetetlen programkínálattal robban be a nyár - Egyik fesztivál éri majd a másikat

2022. május 23. 17:18 2022. máj. 23. 17:18

Pécs idén is nyitva! Ráadásul már nem a covid árnyékában, így a 2022-es nyár már most frenetikusnak ígérkezik a mediterrán hangulatok fővárosában. Turizmus, kulturális programok, elképesztő gasztronómiai kínálat és persze a fesztiválok. A részletekről május 23-án egy sajtótájékoztató keretein belül számoltak be a projekt szervezői. 

2022-ben ismét útjára indult a Pécs Nyitva elnevezésű országos, turisztikai kampány, a részletekről pedig Rúzsa Csaba alpolgármester, Kincsen Márk az önkormányzat turizmusfejlesztési osztályának vezetője, Bánkuti Péter, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. operatív igazgatója, valamint Kőhalmi Andrea, a Janus Pannonius Múzeum marketingvezetője számoltak be május 23-án, a Zsolnay-negyedben.

A sajtótéjékoztatón készül felvételt itt lehet visszanézni: 

 

A programok részletes ismertetésének alkalmával Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere elmondta: 

"Mikor három évvel ezelőtt elkezdtük az együttműködést a turisztikai szereplőkkel, fontos cél volt, hogy minél jobban vissza tudjuk helyezni Pécset a hazai turizmus térképére. Az elmúlt két év tapasztalatai és adatai pedig azt mutatják, hogy a foglalási számok Pécsen az országos átlaghoz képest magasabbak, ami köszönhető a háttérben zajló folyamatos szakmai munkának és a városi szereplők összefogásának is." 

 

Ezen túlmenően pedig elmondta, hogy várhatóan idén is magas lesz a belföldi turizmus aránya, erre pedig tudatosan fel is készültek, így idén a programok menetrendjét is ennek ismeretében alakították ki. 

Az alpolgármester egyebek között beszélt arról is, hogy a Mecsek Rallye idén is júniusban kerül majd megrendezésre, ugyanis a tapasztalat azt mutatja, ez az időpont kedvezőbb, mint az őszi, továbbá kiemelte, hogy sokak kedvenc fesztiálja, a Zsolnay Fényfesztivál idén újra július elején, egész pontosan július 7-10 között várja majd a látogatókat. 

Ezt követően Kincses Márk azzal egészítette ki az alpolgármester szavait, hogy a tavaly a kampányhoz több mint 100 partner csatlakozott, ami egy olyan széleskörű összefogást eredményezett, melynek eredményeként a Pécsre látogatókat minőségi szolgáltatásokkal, illetve programokkal tudták várni. Hozzátette, az idei kampányban a korábbi partnerek is részt vesznek, ám a jelentkezés még nem zárult le, várják a további szereplőket is. 

Kincses Márk egyébként úgy fogalmazott, az idei pécsi nyár a fesztiválok nyara lesz, ugyanis gyakorlatilag minden napra izgalmakban gazdag, szórakoztató eseményeket kínálnak, melyek részleteiről a kampány honlapján és a város honlapján egyaránt lehet tájékozódni.