A Rubik-kocka lesz a témája az idei fényfestésnek a Székesegyházon

2024. június 24. 10:42 2024. jún. 24. 10:42

Sőt, az egész Fényfesztivál legfőbb tematikája a lesz a bűvös kocka. A Székesegyházon július 4. és 7. között a döntőbe jutott legjobb 5 alkotást láthatják a fesztiválozók.

A pécsi Zsolnay Fényfesztivál kiemelkedő eseménye idén is a Zsolnay Light Art Video Mapping Verseny lesz. Az idei verseny témája a Rubik-kocka, melyet a világhírű magyar építész ötven éve alkotott meg. Ahogy korábban, most is öt videomapping-alkotás díszíti majd a pécsi Székesegyház déli homlokzatát.

A művészek az Egyesült Királyságból, Ecuadorból, Németországból és Spanyolországból érkeznek, valamint egy magyar alkotás is lesz. Közülük a közönség választhatja majd ki a kedvencét egy online szavazás keretében - írja a PécsMa.

A Zsolnay Fényfesztivál idei újítása, hogy a nagy érdeklődés miatt mostantól mind a négy napján megtekinthetők az alkotások. Esténként 21.30-tól félórás blokkokban ismétlik őket éjfélig. Az eredményhirdetés vasárnap 22 órakor lesz, amit az előző évek legjobb alkotásainak válogatása követ, zárásként pedig a Kiégő Izzók "Jónás Könyve" című ikonikus műve lesz látható. További részletek a fenyfesztival.hu oldalon találhatók.

 

Forrás: PécsMa