Forgalomkorlátozással járó munkálatok kezdődnek jövő héten a város több pontján

2024. június 28. 12:33 2024. jún. 28. 12:33

A pécsi önkormányzat megbízásából a Városi Útfelújítási Program részeként kanyarodósáv létesül a Makay István úton. 2024. július 1-től a Páfrány utcai csomópont nyugati ágán a külső sávot lezárják, ezért csak a belső sáv lesz járható a belváros irányába - írja sajtóközleményében a Biokom Nkft.

A járdasziget átépítése miatt ideiglenesen megszűnik a csomópontban a nyugati oldali gyalogos-átkelőhely, ezért a másik három zebrán lehet átkelni. A kivitelezés során megújul a közvilágítás és önálló balra kanyarodósáv sáv létesül, amely lehetővé teszi a Páfrány utcába való továbbhaladást. A munkaterület mellett sebességkorlátozás lesz érvényben.

Víziközmű-fejlesztés utáni burkolat-helyreállítás zajlik majd a Siklósi úton

A Siklósi úti csomópontban, a Tüskésréti úti kereszteződésnél a keleti oldalon, félpályás lezárás mellett 2024. július 2-án reggeltől várhatóan július 31-ig zajlik majd a burkolat helyreállítása.

A forgalomkorlátozás során az 58-as útról az Északmegyer dűlőbe csak északi irányból lehet behajtani. Az 58-as úton déli irányból érkezők az Árpád felüljáró alatt visszafordulva tudják az Északmegyer dűlőt megközelíteni.

Az Északmegyer dűlőből dél felé jobbra a szokott módon lehet továbbra is kihajtani. Az Északmegyer dűlőből a Pécsi-víz hídján keresztül lehet északi irányba kihajtani az 58-as útra.

A Tüskésréti úton keletről érkezők a Légszeszgyár utca – Diófa utca – Siklósi úti felüljáró szerviz útja – Siklósi út – Északmegyer dűlő útvonalon tudnak behajtani. A Tüskésréti útról a Siklósi úti csomópontban csak jobbra, a Belváros felé lehetséges a kihajtás, az egyenesen és a balra kanyarodó sávok ki lesznek zárva a forgalomból.

A Tüskésréti út, 58-as főút és Északmegyer dűlő csomópontban a jelzőlámpa nem fog üzemelni. Az 58-as út és Táncsics Mihály utcai csomópontban megváltozott fázisterv szerint üzemel a forgalomirányító jelzőlámpa, a belváros irányába kettő helyett csak egy forgalmi sáv lesz használható, ugyanígy a Siklósi úton a Belváros felé is csak egy forgalmi sáv lesz elérhető, ezért a reggeli időszakban torlódások várhatók a csomópontban északi irányba.

A sávelhúzások kialakítása miatt az 58-es úton északi irányból nem lehet a MOL üzemanyagtöltő állomásra kanyarodni. Az üzemanyagtöltő kutat vagy a Siklósi úton déli irányból vagy a Táncsics Mihály utcából lehet megközelíteni.

Hétfőtől forgalomkorlátozás lesz a Megyeri úton

Az állami víziközmű-építés befejező szakaszában a Megyeri úton a Móra Ferenc utca és a Keszüi út közötti szakaszon megtörténik a leágazó vezetékek élőre kötése, valamint a burkolat végleges helyreállítása. Ezért 2024. július 1-től július 15-éig északi irányba egyirányú forgalmi rendet vezetnek be a Megyeri úton a Keszüi út és a Móra Ferenc utca között. A lezárás idején a Pláza csomópontban nem lehet dél felé egyik irányból sem behajtani a Megyeri útra. A lakó-pihenő övezet irányából az eddigieknek megfelelően csak jobbra, északi irányba lehet kihajtani a Megyeri útra.

A forgalomkorlátozás érinti a Kertváros irányú 1-es, 30Y és az 55-ös jelzésű járatokat, amelyek a Vásártér után a Vásártér utca – 57-es út – útvonalon közlekednek a Lahti utca megálló felé. A 30Y jelzésű autóbuszok részére ideiglenes megállót jelölnek ki a Móra Ferenc utca nyugati végén.