Ha akkora lobbiereje van Várinak, hol vannak a komolyabb sportfejlesztések?

2019. szeptember 12. 09:19 2019. szept. 12. 09:19

2010 júniusa óta vezeti a pécsi sportcéget, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-t Vári Attila, a Szabad Pécs cikke szerint a Fidesz polgármesterjelöltje nem igazán büszkélkedhet el komolyabb létesítményfejlesztéssel, ami azért is fura, mert kampánya egyik panelja az, hogy jelentős lobbierővel bír.

A cikk szerint az 1976-ban átadott Lauber Dezső Sportcsarnokra az 1997-es kosárlabda Európa-bajnokság óta nem költöttek komolyabban, anno beígértek egy 800 milliós korszerűsítést, amiből nem lett semmi. Úgy tundi, egy 500 milliós felújítás várható, ami az energetikai korszerűsítést takarja be, de hogy mikor, az még kérdéses. Közben a Pécsnél kisebb Kaposváron új sportcsarnok épült, a régit pedig felújítják.

A Hullámfürdő elöregedett medencéit 2014-ben újították fel 45 millióból, a strandhelyzet nem változott, bár évekkel ezelőtt Páva Zsolt és Orbán Viktor belengette a pécsieknek az akvaparkot, de ebből sem lett semmi.

A korszerűtlen és veszélyes technológiával működött jégpályát 2015-ben renoválták, igaz, az új hűtési rendszer kevésbé lett hatékony, mint amilyen a régi volt. A lap megjegyzi, Pécsnek régóta szüksége volna egy fedett jégcsarnokra, ilyen azonban nincs tervben, ugyanakkor Kaposváron, Debrecenben régóta van ilyen csarnok, Szombathelyen pedig most épül.

A PSN Zrt. kezelésében lévő Várkői Diáksport Központ állapotát leginkább ez a kép jellemzi:

A Várkői Diáksport Központ lelátója (fotó: Szabad Pécs)

Az egyetlen komolyabb fejlesztés, ami az elmúlt kilenc évben indult, az a PMFC akadémiájának építése - jegyzi meg a cikk, hozzátéve, a PMFC kapott erre legutoljára pénzt a magyar államtól. A PSN által kiírt közbeszerzést Benik Balázs cége, a B Built & Trade Kft. nyerte meg, ami azért érdekes, mert Vári Attilának közös cége van a Benik Balázzsal kiváló kapcsolatot ápoló Bánki Erik testvérével, akivel a fideszes országgyűlési képviselő közös céget vitt. 



Forrás: Szabad Pécs