Halas tanösvénnyel gazdagodott a Malomvölgyi parkerdő

2024. március 28. 15:25 2024. márc. 28. 15:25

A Malomvölgyi parkerdő mostantól még vonzóbb célpont a természetkedvelők és családok számára, hiszen két új attrakcióval is bővült.

Egy tanösvénnyel, mely a tavakban élő halfajokat mutatja be, valamint egy új, fából faragott Pegazussal bővült a Malomvölgy közvetlen környezete.

 

A Malomvölgyi I-es és II-es tavak körül kialakított tanösvény újabb élményt nyújthat mindenki számára, aki szereti a természetet és kíváncsi az ott élő élőlényekre. Az új tanösvény állomásait könnyű megtalálni, hiszen az ismeretterjesztő táblák egy esztétikusan kialakított fafaragványban kapnak helyet, melyet egy kis pad egészít ki és egy-egy madáretető is díszít:

A tanösvény elején egy nagy táblán láthatók azok a tavakban élő halfajok, amelyekről részletes, érdekes információkat olvashatnak, akik végig sétálják a két tó körüli kb. 6 km-es útvonalat.

 

A tanösvény mellett a Malomvölgyi játszótér is új elemmel gazdagodott: a gyerekek egy fából faragott szárnyaslóval is játszhatnak, mely még izgalmasabbá teheti a parkerdőben töltött időt a legkisebbek számára.

 

Az új attrakciók és fejlesztések sorozata folytatódik a Malomvölgyi parkerdőben, ahol hamarosan újabb izgalmas lehetőséggel gazdagodik a látogatók szórakozási lehetősége: egy vadonatúj játszótér épül a régi helyén, a Kökényi tó partján, óriás várral és hajóval. A tervek szerint az új játszóteret április végén vagy május elején vehetik birtokba a gyerekek.

 

Forrás: BIOKOM