Mindenki Pécsért Egyesület: Vári fizesse vissza a lakhatási támogatást

2019. szeptember 20. 09:56 2019. szept. 20. 09:56

A Mindenki Pécsért Egyesület szerint Vári Attila fideszes polgármesterjelöltnek vissza kellene fizetnie a PSN Zrt. vezetőjeként felvett lakhatási támogatását, ha már annyira reklámozzák, hogy pécsi. Az egyesület arra is kíváncsi lenne, hogy ha a busás fizetése mellé vett fel lakhatási támogatást, akkor mi várható tőle a Fidesz polgármestereként.

Sajtóközleményt adott ki a Mindenki Pécsért Egyesület pénteken, amelyben arra szólították fel a Fidesz-KDNP és ÖPE pécsi polgármesterjelöltjét, Vári Attilát, hogy fizesse vissza PSN Zrt. vezetőjeként felvett lakhatási támogatását, ha már annyira reklámozzák, hogy pécsi (pedig leginkább budafok-tétényi). 

A közlemény szerint a választóknak nem szabad figyelmen kívül hagynia azokat a tényeket sem, hogy bár tavaly a PSN Zrt-t busásan kitömték állami pénzzel, még így is veszteséges lett. Nem mellesleg október 13-án a Fidesz elmúlt tíz évnyi pécsi ténykedéseiről - vízműfoglalástól a Volvo-buszok nyomozást érő beszerzésén át a Zsolnay-Ledina háborúig - is szavazni fognak a választópolgárok.

A sajtóközleményt változtatás nélkül adjuk közre:

"Mostanában látott napvilágot, hogy a Fidesz Budafokról Pécsre rendelt polgármesterjelöltje lakhatási támogatást kap a várostól. Méghozzá nem is keveset: 150.000 forintot markol fel minden egyes hónapban a pécsi adófizetők pénzéből!

Ez az elmúlt 9 évben mintegy 20 millió forintot tett ki. Azt gondoljuk, jobb helye is lett volna ennek a pénznek, mint egy fideszes haver zsebében.

Cégvezetőként az elmúlt 9 év teljesítménye semmiképpen nem igazolja ezt a plusz juttatást. Főleg annak a fényében, hogy az általa vezetett sportcég előző gazdasági éve is veszteséges lett, dacára a sok százmilliós állami támogatásnak. Azt pedig egészen elképesztő arcátlanságnak tartjuk, hogy polgármesterjelöltként pécsinek hirdeti magát, az egész stábja ezt próbálja elhitetni az itt élőkkel, miközben csak június 1-je óta van pécsi lakcíme.

Szívesen vennénk, ha jelentkezne az a pécsi lakos, aki havi 150.000 forintot kap lakhatásra a városvezetéstől. Már ha van ilyen, hiszen sok pécsi polgárnak ennyiből, vagy ennél kevesebből kell megoldani a család teljes havi megélhetését.

Ha cégvezetőként a busás fizetése mellet ilyen elképesztő plusz juttatásokat vett fel, akkor joggal tehetjük fel a két kérdést:

Mi egyéb történhetett még annál a cégnél az évek során?

Mit várhatnának Vári Attilától a pécsiek, ha polgármesteri hatalmat kap?

Október 13-án a pécsi polgárok Vári irigylésre méltó teljesítményéről és a pécsi Fidesz teljes elmúlt tíz évéről, a Volvo-botrányról, az adósarcokról, a szégyenletes Zsolnay-ügyről, a cserbenhagyott családokról, a kormány ölébe dobott önkormányzati önállóságról is véleményt mondhatnak a szavazófülke magányában. Eldönthetik, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület polgármesterjelöltjére, Péterffy Attilára és képviselőjelöltjeire szavaznak, akik egyedüliként tudják leváltani a hatalmon lévő rablólovagokat, vagy a várost tíz éve szégyenletes módon uraló és kiszipolyozó Fideszre.

Egyben felszólítjuk Vári Attilát, hogy fizesse vissza a pécsieknek az arcátlanul felvett lakhatási támogatást és hagyjon fel a valóban itt élő adófizetők megsarcolásával!

Mindenki Pécsért Egyesület”

Forrás: Pécsi STOP