Rengeteg baleset történt eddig szeptemberben

2022. szeptember 22. 19:49 2022. szept. 22. 19:49

Baranya megye közútjain 2022. szeptember 12-e és 18-a között összesen 59 baleset történt, amelyből 12 személyi sérüléssel járt, 47 pedig anyagi káros volt - íjra a Police.hu a weboldalán.

A balesetek során 17-en könnyebben, ketten súlyosan, további két személy pedig életét vesztette. Az elmúlt héten a sérüléses balesetek főbb okai a gyorshajtás és az elsőbbségadás elmulasztása voltak - írják.

A 2022. szeptember 18-án reggel bekövetkezett halálos balesetben egy személyautó és egy vonat ütközött össze Vásárosdombón, a József Attila utcai vasúti átjáróban. A baleset során az autóban utazó férfi és nő a helyszínen életét vesztette.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít arra, hogy minél szélesebb körben felhívja az arra közlekedők figyelmét a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak betartására. 

  • A vasúti átjárókat gyalogosan, kerékpárral és gépjárművel közlekedve is csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni!
  • A vasúti átjárón csak folyamatosan, megállás nélkül, legalább 5 km/óra átlagsebességgel szabad áthaladni! Amennyiben a fényjelző tilos jelzést mutat, vagy a sorompó leengedett állapotban van, meg kell állni!

A balesetek megelőzéséért a közlekedők tehetnek a legtöbbet!