Úgy tűnik, ismét ígéret marad a mohácsi Duna-híd

2023. június 8. 10:49 2023. jún. 8. 10:49

Az Építési és Közlekedési Minisztérium nyilvánosságra hozott listájából megtudhattuk, hogy országszerte 270 állami beruházást állított le a kormány, ezek között akad több baranyai, illetve pécsi projekt is – vette észre a Pécsma.

Még a DK politikusa, Vadai Ágnes tette fel a kérdést Lázár János építési és közlekedési miniszternek, hogy árulja el pontosan mely állami beruházásokat állított le eddig. A minisztérium megküldte a választ írásos formában, amelyből kiderült, hogy összesen 270 projektet fújtak le országosan.

A felsorolt projektek között szerepel több baranyai, valamint pécsi fejlesztés is. Pécsett például nem fog megvalósulni a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében a Pécs Sportpark projekt. Erre még 2017-ben és 18-ban pályázott az előző városvezetés, és a három helyszínnel nyert is. Ebből a Diána téren valósult csupán meg a fejlesztés. A mostani listából viszont kiderült, hogy a Péchy Blanka téren és a Tüskésréten egyelőre biztosan nem fog új sportpark létesülni.

Az M60 Pécs és Szigetvár közti útszakasz előkészítését is elkaszálták, illetve a Pécs belső tehermentesítő útjának (Északmegyer dűlő) előkészítéséből sem. Talán a legnagyobb csalódás a mohácsi-híd lefújása, ugyanis a mohácsi fidesz mindig választások előtt előhúzta a Duna-híd megépítését, de eddig nagyon úgy tűnik, hogy mint sok egyéb, ez is csak választási ígéret marad.