Kockára fagyott magyarokból építenek stadiont Orbán strómanjának gyerekei

2018. október 12. 17:47

5,3 milliárdból épít a harmadosztályban focizó Érdnek stadiont Orbán strómanja, Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége. Ez lesz még több is mire elkészül, de a nyomor egyik cudar jelzőszáma, a tűzifa támogatásra megítélt 5,5 milliárd helyett csak 4 milliárd van a kasszában. Vajon hány halálra fagyott magyart lehetne évente megmenteni a stadion árából?

Van itt két hír. Az egyik szerint Mészáros Lőrinc - aki mindannyiunk helyett az ország gazdasági csodája, egyben a miniszterelnök szuperstrómanja – gyerekeinek cége 5,3 milliárd forintért adott ajánlatot egy érdi stadion felépítésére. A kisváros csapata az NB III-ban játszik, ez legfeljebb innen Pécsről tűnik nagyon rajnak, de ebbe ne is menjünk bele.

A másik szerint, és most jöjjön egy igazi történelmi pillanat, egy hamisítatlan Origo-szemle: 2320 önkormányzat pályázott a Belügyminisztérium szociális tüzelőanyag pályázatán, összesen 5,5 milliárd értékben.

Erre a célra eredetileg csak 3 milliárd forint volt, „azonban a minisztériumon belüli átcsoportosítás eredményeként négymilliárd forint áll rendelkezésre a programra” - döng az Origón keresztül a kormány melle.

Röviden: Orbán kormányában

az érdi stadionra meglesz a pénz,

a szociális tűzifára nincs elég pénz.

Lehetne még ezt tovább csűrni, az sem lenne normális dolog, ha neadjisten mind az 5,5 milliárd meglenne a 2320 faluban élő nagyon szegény ember tűzifájára, a másik majdnem öt és fél milliárdot nem lehetne-e inkább még több szociális intézkedésre költeni.

De fára nincs annyi pénz, mint az érdi stadionra. Ezek után, bocsánat, de szerintem nem túlzás: minden magyar lelke, aki jövő tavaszig megfagy az utcán vagy a fűtetlen lakásában, azok lelkén szárad, akik az ilyen felesleges és kőkeményen túlárazott luxusberuházásokat lehetővé teszik, megrendelik, megépítik.

Idén télen sem fog kétszáznál kevesebb magyar ember megfagyni, ahogy az elmúltak közül egyik évben sem. Az ő Déva váruk lesz az érdi stadion és a többi, pénzszivattyúzásra szánt beruházás, mert ennyi erővel be is falazhatnák oda a nyomorultakat.