Hibahatáron belül vezet a Tisza a Fidesz előtt a 21 Kutatóközpont felmérése alapján

2024. október 23. 09:27 2024. okt. 23. 09:27

A legfrissebb közvélemény-kutatás alapján a Tisza Párt megelőzte a Fideszt a biztos szavazók körében, bár a különbség továbbra is hibahatáron belüli. A 21 Kutatóközpont által a Partizán megbízásából készített felmérés szoros és izgalmas versenyre utal a két párt között.

A biztos szavazók körében a Tisza Párt támogatottsága 42 százalék, míg a Fidesz 40 százalékon áll, ami szoros versenyt jelez. Jelenlegi adatok szerint a Tisza és a Fidesz mellett csak a Mi Hazánk kerülne be a parlamentbe, ami jelentős változást mutat a politikai erőviszonyokban. Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője szerint ez a felmérés mérföldkő, mivel 18 éve nem volt példa hasonlóra. Hangsúlyozta, hogy a választók változást akarnak, és Orbán Viktor rendszerének vége közeleg. A pártelnök kritikával illette a kormányt a gazdasági és morális válságok, valamint az uniós források kezelésének hiánya miatt.

Magyar Péter úgy véli, hogy a Tisza Párt készen áll a választók bizalmát viszonozni, és felelősségteljesen kezelni a rájuk háruló feladatokat. A 21 Kutatóközpont korábbi, EP-választásokkal kapcsolatos pontos előrejelzése miatt a mostani felmérés eredményeit is széles körben hitelesnek tartják. Az adatok alapján a politikai tér átalakulóban van, és a közelgő választások komoly kihívást hozhatnak a jelenlegi kormány számára.