Hiába tervezték, nem jön össze az októberi nyitás a kaposvári Csiky Gergely Színháznál

2019. október 21. 13:11 2019. okt. 21. 13:11

Sejthető volt a csúszás már egy ideje, de mindenki hallgatott róla.

A Kapos-T kaposvári független lap a Somogyi Hírlap online felületén, a sonline.hu-n október 21-én megjelent nyúlfarknyi cikkre hivatkozva arról számolt be, hogy a somogyi megyeszékhely színházának nyitóelőadása 2019. október 23. helyett valamikor november közepén lesz megtartva.

A cikk szövege a következő:

"November közepére csúszik a Csiky Gergely Színház október 23-ra tervezett díszelőadása – tudtuk meg Fehér Euridikétől, a színház marketing igazgatójától. A kaposvári teátrum néhány színészét azonban láthatja a közönség a nemzeti ünnepen. Október 23-án, este hat órakor ugyanis közösen állnak színpadra a Somogy Zenekarral és a Somogy Táncegyüttes tagjaival a Szivárvány Kultúrpalotában, az Ünnepi gálaesten."

A Pécsi STOP ezzel kapcsolatban azt a információt hallotta több helyről is, hogy a díszelőadás - a Vidnyánszky Attila rendezte Csiky Gergely-darab, a Buborékok - csúszása miatt több másik, az évad kezdetén szereplő premierelőadás dátuma is változik.

A Kapos-T szerint Fülöp Péter igazgató és helyettes államtitkár - ami eléggé összeférhetetlennek tűnik, de a Pécsi STOP kérdésére a minisztérium július óta nem válaszolt, de maga a helyettes államtitkár sem akart nagyon a személyesen feltett kérdéseinkre felelni augusztus végén - a színházi adminisztráció egy részét már beköltöztette a felújítás alatt álló színházépületbe, de a munkatársaknak még munkavédelmi sisakban kell járniuk. A lap arról is írt, hogy a kaposvári városházán már a választás előtt tudtak a csúszásról, de hírzárlatot rendeltek el az ügyben.

A Csiky Gergely Színház felújítását hosszas tervezgetések után 2016. novemberében kezdték el, az eredeti tervek szerint 2018. októberében tartották volna a díszelőadást. A munka azonban csúszott, a legutolsó időpont, ami nyilvánosságra kderült, az volt, hogy a díszbemutatót idén október 23-án tartják meg. A felújítás a jelenleg ismert adatok szerint közel 10 milliárd forintba került.

 

Forrás: Pécsi STOP/Kapos-T