Kiállítással ünnepli 65 éves fennállását a Pécsi „Művészeti”!

2022. december 7. 15:45 2022. dec. 7. 15:45

December 1-jén nyílt meg a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum Képző- és Iparművészeti képzésének kiállítása a Pécsi Galériában.

Az iskolában folyó képző- és iparművészeti oktatás sajátosságait hosszú évtizedek óta jelentős mértékben meghatározza a Pécsen élő képzőművészek és iparművészek munkája. Ma hat területen folyik szakmai képzés: kerámiaműves, ötvös, textilműves, művészeti grafikus, festő és szobrász szakon.

A hosszú évtizedek alatt az iskolában végzett diákok – akik azóta festők, szobrászok, grafikusok, ötvösök, keramikusok, textiltervezők, divattervezők, fotóművészek, üvegművészek, díszlet- és jelmeztervezők, művészettörténészek vagy a vizuális oktatás különböző szintjein dolgozó tanárok lettek – pályájuk során meghatározó jelentőségűnek érzik pécsi tanulmányaikat.

Az iskola fennállásának 65. évfordulóját a képzőművészeti tagozat mind a hat szakja kiállítással ünnepli. A Pécsi Galériában rendezett kiállításon a jelenlegi és a korábbi hallgatók munkáiból láthatunk válogatást. A bemutatásra kerülő művek leginkább reprezentálják a különféle művészeti ágak képzési tematikáját és felhívják a figyelmet a különböző területek egyedi szemléletére és a diákok különleges műalkotásaira.

A kiállítás a Pécsi Galéria nyitvatartási idejében, január 21-ig tekinthető meg.