Sikerült! Megmenekült a Pécsi Harmadik Színház

2023. március 24. 11:38 2023. márc. 24. 11:38

A Pécsi Harmadik Színház megmentéséért meghirdetett akció sikerrel zárult. A támogatási kampány utolsó napjáig, pontosabban március 23-ig a 21 millió forintot is meghaladó összeget gyűjtött a teátrum, ezzel az előzetes terveket túlszárnyalni is sikerült.

A nehéz gazdasági helyzet és az ebből fakadó anyagi zsákutca késztette arra a Harmadik Színházat, hogy gyűjtésbe kezdjen, nehogy be kelljen zárni a teátrumot. Januárban a kitűzött cél 20 millió forint elérése volt, de a kampányt sikeresnek nyilvánították volna már akkor is, ha a 14 millió forintot érik el.

Az akció során a gálaesten keresztül a flashmob-ig mindent megtett a társulat, hogy fennmaradhasson a Pécsi Harmadik Színház. Annyi támogatót, műkedvelőt vonzott be a kampány, hogy túlszárnyalták a 20 millió forintot is. A kezdeményezést, írók, költők, más társulatok színészei is támogatták.

Ne feledkezzünk meg Pécs városának önkormányzatáról sem, akik 5 millió forinttal tudták támogatni a kulturális intézményt.

A mentőakció keretében 21.316.023 ft gyűlt össze.

A teátrum megírta, hogy ezzel az összeggel megtámogatva már bizakodóan tud a jövőbe tekinteni, azzal együtt is, hogy a problémák nem szűntek meg teljesen és nehéz időszak várhat rájuk. A jövőt új stratégiákra szeretnék építeni.