Színházigazgatói pályázat: Bodor Johanna munkája is elérhető

2020. október 21. 15:54 2020. okt. 21. 15:54

Nyilvánosságra hozta Bodor Johanna is a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára kiírt pályázatra beadott pályamunkáját. Szerdán tartották a színházi bizottság ülését, este pedig a Trafikban lesz vitaest a jelentkezők részvételével.

Négyen pályáztak a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára, a négy jelentkezőből eddig dr. Komáromi György hozta nyilvánosságra a pályázatát, melyről bővebben ebben a cikkben írtunk. 

A Komáromi Györggyel készült interjúnk itt, a Lipics Zsolt - Vidákovics Szláven párossal készült interjú itt, a Csányi Lászlóval készült beszélgetés itt, míg a Bodor Johannával készült interjú itt olvasható el. 

Komáromi György után Bodor Johanna is nyilvánosságra hozta pályázatát (115 oldal - bár az üzleti terv nem szerepel benne az érzékeny üzleti adatokra hivatkozva), amelyben külön fejezet foglalkozik azzal, hogy a járványhelyzet esetén hogyan lehet nagyobb térbe helyezni a kamaraszínházi előadásokat, vagy csökkenteni a nézőszámot, illetve milyen áthidaló megoldásokkal lehet a járvány idején is fenntartani a színházi munkát. Van szó benne a POSZT-ról, a társadalmi felelősségvállalás teátrumi környezetre alkalmazásáról, nemzetköziségről, szakmai műhelymunkáról, Pécs és a pécsi élet mint színdarabötlet-alapanyagról, egy színészstúdió beindításáról, de az első évad tervét is kifejti Bodor Johanna. 

A Nagyszínházban Marquez Száz év magány című művét Szőcs Artúr rendezné, Csehov Platonovja is műsoron lenne (Sebestyén Aba rendezésében), Figaro házassága opera, Hello, Dolly!, Dr. Doolittle zenés gyerekdarab - ezek a tervek. A Kamarában Caragiale Zűrzavaros éjszaka című darabját mutatnák be (Mohácsi János rendezésében), de tervben van Kosztolányi Dezső Aranysárkánya, egy gyerekdarab, illetve egy Alföldi Róbert-rendezés is tárgyalás alatt van. Az N. Szabó Sándor teremben egy hangszínházi produkció (Vakság - hangjáték) és a Nyíregyháza utca című darab van tervben, Szilágyi Eszter Anna rendezésében. 

Szerdán délelőtt tartották a színházi bizottsági meghallgatást a pályázóknak, este pedig 18 órától a Trafikban lesz vitaest a pályázóknak (az Emberség Erejével Alapítvány és a Jelenkor folyóirat szervezésében), amelyen Komáromi György és Bodor johanna vesz részt, Lipics Zsolt és Vidákovics Szláven ugyanis a színházban játszik, Csányi László korábban jelezte, hogy más elfoglaltsága van. A szervezők felajánlották azt a lehetőséget, hogy a távollévők videóüzenetben mondhatják el válaszaikat a korábban már számukra ismertetett kérdésekre. A vitaestet a pecsma.hu élőben fogja közvetíteni.

 

Címlapkép: Pécsi STOP

Forrás: Pécsi STOP