A Biokom a megyei lap ellen tesz feljelentést becsületsértés miatt

2024. május 23. 14:05 2024. máj. 23. 14:05

Az Új Dunántúli Naplóban és annak online felületén, a bama.hu-n megjelent egy cikk, amely a városüzemeltetési társaság szerint alaptalan rágalmakat tartalmaz. A cég a lap és Barkóczi Csaba, fideszes önkormányzati képviselő ellen is feljelentést tesz – derül ki a cég közleményéből, amit változtatások nélkül mutatunk a folytatásban:

A BIOKOM Nonprofit Kft. jogi lépéseket tesz a BAMA és az Új Dunántúli Napló által közzétett valótlanságok miatt.

Egyes médiumokban és dr. Barkóczi Csaba önkormányzati képviselő közösségi oldalán olyan utalások, megnyilvánulások jelentek meg, amely szerint a BIOKOM Nonprofit Kft.-nek és egyes munkatársainak köze lenne a FIDESZ-KDNP-ÖPE választási plakátjainak „szervezett, előre megfontolt szándékkal, célzottan elkövetett” eltávolításához, illetve „a városvezetés hirdetményeinek munkaidőben történő” kirakásához.

A BIOKOM Nonprofit Kft. ezeket a rágalmakat határozottan visszautasítja, a választási hirdetések kirakásához vagy eltávolításához a társaságnak semmilyen köze nincs, ennek a feltételezése is sérti a társaságot és annak munkavállalóit.

Határozottan felszólítjuk a szóban forgó médiumokat, munkatársaikat és dr. Barkóczi Csaba önkormányzati képviselőt, hogy a jövőben tartózkodjanak az alaptalan állításoktól, vádaskodásoktól!

Társaságunk becsületsértés miatt gyorsított eljárás keretében teszi meg a szükséges jogi lépéseket.”

 

Kiemelt képünkön Meixner Barna, a Biokom ügyvezetője látható.