Rendezettebb lett a Citrom utcai hulladékgyűjtő pont és környezete

2024. június 20. 14:52 2024. jún. 20. 14:52

Az elmúlt évek során sok bosszúságot okozott a Citrom utcában lakóknak és arra járóknak, hogy egyes személyek nem rendeltetésszerűen használták az edényeket, nem megfelelő hulladékot helyeztek el, vagy a hulladékok az edények mellé kerültek. A BIOKOM Nonprofit Kft. gondoskodott a Citrom utcai hulladékgyűjtő pontról, hogy a lakosság számára tisztább és rendezettebb környezetet biztosítson - írja sajtóközleményében a Biokom Nkft.

Társaságunk bővítette a kommunális vegyes hulladék edények számát, hogy a megnövekedett igényeknek megfeleljen.

Továbbá, a fém szelektív hulladékgyűjtő edényeket piros színű műanyag edényekre cseréltük, hogy egyértelműbb legyen azok szelektív funkciója, az edényekre a rendeltetésszerű használatról szóló tájékoztató matricák kerültek.

Munkatársaink nemcsak a hulladékgyűjtő pont rendezését végezték el, hanem a terület gyommentesítését is, hogy a környezet esztétikailag is megfeleljen az elvárásoknak.

Az elkövetkező napokban térfigyelő kamerákat is kihelyeznek a kialakított állapotok megőrzésének érdekében, valamint a Pécsi Közterület-felügyelet munkatársai is gyakori ellenőrzést fognak végezni a helyszínen.

A BIOKOM Nonprofit Kft. kéri a lakosságot, hogy továbbra is figyeljenek a hulladékgyűjtő edények rendeltetésszerű használatára, az edények tetejét minden esetben húzzák be, amellyel elkerülhető pl. a madarak általi széthordás is.

 

Forrás: Biokom Nkft.