Az iskolaszünet alatt is gőzerővel dolgoznak a Tettye Forrásház munkatársai

2024. június 20. 14:14 2024. jún. 20. 14:14

A tanév végeztével, június utolsó hetében több helyen végez kisebb forgalomkorlátozással járó munkálatot a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. A Petőfi utcában szerelvényaknát szüntetnek meg, a Hungária utcában aknafedlapokat cserélnek, az Alkotmány utcában és a Szigeti úton tűzcsapokon mérnek oltóvízhozamot a szakemberek - írja sajtóközleményében a Tettye Forrásház Zrt.

  • Június 24., hétfő reggeltől a szolgáltató aknafedlapokat cserél a Hungária utca 12. előtt, ahol – amíg az új burkolat megfelelően megköt – várhatóan egy hétig kell útszűkületre számítani.

 

  • Június 24-től a Petőfi utca – Nagy Jenő utca kereszteződésében dolgoznak a szakemberek, föld alatti szerelvényszekrényt szüntetnek meg az ivóvízhálózaton. A 24-én, hétfőn 8:00 órakor kezdődő munkálat velejárójaként útszűkületre kell számítani a Petőfi utca és a Nagy Jenő utca kereszteződésénél, valamint a Nagy Jenő utcából nem lehet balra kanyarodni a Petőfi utca – Szigeti út kereszteződése felé. A munkálat az útburkolat helyreállításával zárul, várhatóan július 5-én tér vissza az eredeti forgalmi rend.

 

  • Szintén június 24-én oltóvízhozamot mérnek 8:00 és 9:00 óra között az Alkotmány utca 27. és 34., majd 13:00 és 14:00 óra között az Ürögi fasor 2/A és 2/B előtt álló tűzcsapokon. A mérések miatt aznap vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő:
    • a Petőfi utca – Kodály Zoltán utca – Barbakán tér – Klimó György utca – Hungária utca által határolt,
    • és a Rácvárosi út – Szigeti út – Tüzér utca – Páfrány utca – Kovácstelep – Fő utca által határolt területeken.

A mérési pontokon a mérések közben útszűkületre lehet számítani. Az intenzív vízvételezés hatására nagyobb mennyiségű vízfolyás jelenhet meg az úttesten – ez a munkálatok velejárója, nem meghibásodásból ered. A hozammérés után a megszokott, kiegyensúlyozott vízminőség gyorsan visszaáll. A szolgáltató kéri ügyfeleit, hogy a mérés napján fordítsanak fokozott figyelmet vízfelhasználással üzemelő háztartási eszközeikre, a mosó- és mosogatógépek beindítása előtt minden esetben ellenőrizzék a vizet, és amennyiben a víz zavarosodását észlelik, kerüljék a használatát!

 

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. köszöni a lakók és a közlekedők türelmét, megértését, amellyel hozzájárulnak a munkálatok gördülékeny megvalósulásához!