Új szavazást kell kiírni Pécs egyik választókerületében

2024. június 22. 14:03 2024. jún. 22. 14:03

Pécsen szoros küzdelem alakult ki a képviselőtestületi helyekért, ami számos fellebbezéshez vezetett az eredményekkel kapcsolatban, sőt, egy eset a Kúria elé is került.

Mind az ellenzéki összefogás, mind a Fidesz két-két fellebbezést nyújtott be a választókerületi eredmények miatt. Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Területi Választási Bizottság múlt szombaton tárgyalta ezeket és több más beadványt, de mindegyiket elutasította.

Az egyik fellebbezést Vörösné Deák Andrea, a Fidesz–KDNP–ÖPE jelöltje nyújtotta be a 15-ös választókerületre vonatkozóan. Ismert, hogy ebben a választókerületben a Pécs Jövőjéért és a Fidesz jelöltje, Fürj Csaba és Vörösné Deák Andrea, egyenlő számú szavazatot kaptak.

Az ügyet Vörösné Deák Andrea jogi képviselője a Kúriára vitte, de a testület határozatában a kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasította. A bíróság kifogásolta, hogy a kérelmező nem tüntette fel személyi azonosítóját, és a kérelem nem tartalmazta a jogi képviselő minősített elektronikus aláírását sem.

Ennek következtében a 15-ös választókerületben időközi választást kell kiírni, amelynek időpontja még nem ismert.