Extra kör döntött a PVSK petanque versenyzői számára a csapat bajnoki címhez

2024. június 22. 10:22 2024. jún. 22. 10:22

Horrorfilmbe illő izgalmak közepette, a nagyszerű koncentrálóképességének köszönhetően sikerült a PVSK pétanque játékosainak begyűjteni a csapatbajnoki címet. A sikert harmadik alkalommal érték el a pécsi versenyzők.

Izgalmas véghajrával, a lehető legkisebb különbséggel sikerült a PVSK Pétanque Szakosztályának megnyernie az országos csapatbajnokságot. Immáron harmadjára sikerült a bravúr.

A Tatabányán rendezett "final four" elődöntőjében az első ellenfél a Pécsi VMSK csapata volt. Ezt a párharcot nagy különbséggel (21-10), magabiztosan nyerték, így következhetett a szigligeti Balaton SE csapata elleni döntő. Nem mindennapi mérkőzést sikerült a két csapatnak produkálnia.

Az egyénik után 8-4-re vezettek (hat egyéni mérkőzést kell játszani, a győzelemért két pont jár), a három páros mérkőzésből kettőt sikerült hozni (ezekért 3-3 pont jár, az eredmény 14-7. A triplettek előtt már lehetett tudni, hogy a BSE-nek mindkét triplettet hozni kell (5-5 pontért), míg a PVSK-nak elég egy siker a végső győzelemhez.

Mivel az a mérkőzés, amelyik előbb befejeződött, a szigligetiek győzelmével ért véget, minden figyelem az utolsó, mindent eldöntő mérkőzésre terelődött. A játékidő végén, az utolsó menetben három ponttal vezetett a balatoni csapat, de óriási bravúrral sikerült egyenlíteni (10-10), így egy extra körre volt szükség a döntéshez.

Ebben a PVSK bizonyult jobbnak, így egy hajszállal, de sikerült megszerezni a csapatbajnoki címet!

A döntő mellett a bajnokság 5-8. helyért is folytak helyosztók. Itt a PVSK 2. számú csapata játszott, akiktől a nyolc közé jutás is remek eredmény volt, de itt nem álltak meg, hanem a VHSE 2-t legyőzése után a Gerecse PSE elleni vereséget követően a nagyon szép 6. helyen végeztek, tudtuk meg Tálosi Krisztiántól a PVSK petanque szakosztályának vezetőjétől. !

 

A PVSK csapatok tagjai

PVSK 1:

Krenhardt Eszter, Tálosiné Mocsirán Ágnes, Berta Ádám, Gál Károly, Kiticsics Attila, Kovács Zoltán, Kónya Dániel, Kutasi Péter, Nagy László, Tálosi Krisztián.

PVSK 2:

Mesterné Lindinger Lívia, Kovács Henriette, Tarlós Eszter, Korszák Roland, Mester Balázs, Orosz Rudolf, Szentendrei Áron, Tálos László.

Pécsett augusztus 17-18-án két napos baranya kupát rendezik. Nevezni a talosi.krisztian@pvsk.hu e-mail címre küldött, a csapattagok nevét tartalmazó üzenettel lehet legkésőbb augusztus 15 éjfélig.
 

Mi a petanque?

Egy francia eredetű, könnyen elsajátítható golyósjáték. Játszható egyéniben és párosban fejenként három golyóval, illetve három fős csatban fejenként két golyóval. Egy mérkőzés menetekből áll. A játék célja, hogy a csapatok golyókat közelebb juttassák a célgolyóhoz (öcsi), mint az ellenfél.

Szerző: Szabó Ferenc