Folytatódik a Fidesz hazugságáradata

2024. június 24. 10:04 2024. jún. 24. 10:04

Hiába ért – pár körzet híján – véget az önkormányzati választás Pécsett, a Fidesz propagandamédiája változatlan intenzitással ontja hazugságait. Így a 25. hét hazugságaival folytatjuk az álhír-gyűjtést azért, hogy a pécsiek a saját pénzükből rájuk öntött hazugságok mellett megismerhessék a valóságot - írja a Pécs Jövője Frakciószövetség sajtóközleményben, melyet változtatások nélkül közlünk:

·      Választási eredmény: Hiába nem telik el úgy nap a Fidesz és csatolt részei valóságában, hogy ne jelenne meg cikk a választási győzelmüket harsogva, a valóságban még messze nincs végeredménye a választásnak, ami pedig világosan kiderült, az annyi, hogy a polgármester munkájával és a vezetés irányával elégedettek a pécsiek.

·      Hazug riogatás: Fenti tények nem gátolják a propaganda szerzőit abban, hogy újra és újra fantazmagóriákat gyártsanak a következő önkormányzati ciklussal kapcsolatban. Bár ezek témái rendkívül változatosak, legyen szó a polgármesteri hivatal, vagy az önkormányzati cégek és intézmények vezetőiről, a városvezető frakció összetételéről, egyes szervezetek közötti egyeztetésekről, vagy akár új szerződések aláírásáról, a közös bennük, hogy közük a valósághoz a nullával egyenlő. A valóságban ugyanis az önkormányzat változatlan körülmények között végzi a munkáját.

·      Repülőtér: Az újságírás megcsúfolásaként ellenőrizetlen félinformációkra alapuló cikkben próbálta meg azt a látszatot kelteni a megyei lap szerzője, hogy ősztől megszűnnek a tavasszal indított repülőjáratok Pogányból. A valóságban október végétől téli menetrend lép életbe, amit néhány napon belül tesznek elérhetővé, közölte a légitársaság. Csak meg kellett őket kérdezni.

·      Repülőtér 2.: De ez sem volt elég a másik pécsi propagandaoldalnak, akik szerint a cég nem közölt semmi érdemit. Mondjuk, a légitársaságot ők sem kérdezték meg, így csak az eredeti interjúból tudhatjuk, hogy az Universal Air nemhogy a meglévő járatokat tartja meg, de azok bővítését is tervezi.

·      Hőség: A legkisebb helyi propagandalap szerzője szerint túl sok a beton és kevés a fa a belvárosban, ami hőség idején nem annyira szerencsés. Azt már elfelejtette hozzátenni, hogy a belvárosi terek lebetonozása már a Fidesz irányítása alatt, 2009-10-ben történt meg. A jelenlegi városvezetés ugyanakkor igyekszik minden eszközt bevetni a hőség ellen, és az óvodákban is gondoskodnak a kicsikről a kánikulában.

·      Lánc utca: Hiába próbálja meg úgy beállítani a Lánc utcai tömb helyére tervezett, emelt szintű nyugdíjasház tervezési költségeit a megyei lap szerzője, mintha az különlegesen magas lenne, a valóságban a tervezési költségek az ágazati átlag alattiak, vagyis a piaci árnál olcsóbbak.

·      Közösségi hallgatás: Arról bezzeg egyik propagandalap sem tájékoztatta olvasóit, hogy

o  idén a tavalyinál kétszer több ötlet érkezett be a Dönts Velünk! közösségi költségvetésre, ami azt jelzi, hogy a pécsiek nyitottak a párbeszédre és megosztják ötleteiket az őket meghallgató városvezetéssel.

o  júniusig a tavalyi közösségi költségvetésen nyertes 13 ötlet több mint fele elkészült, a továbbiak megvalósítása pedig folytatódik.

 

Pécs Jövője Frakciószövetség