Péterffy Attila: a kapitány marad, az irány marad, mert mindez 28 ezer pécsi akaratát tükrözi

2024. június 21. 16:45 2024. jún. 21. 16:45

Interjút készített a választások után Péterffy Attilával a Pécsma.hu, amelyet röviden összefoglaltunk olvasóinknak.

A teljes interjú: „Megyünk tovább, mert a pécsiek így akarják”

Péterffy Attilát jelentős többséggel választották újra Pécs polgármesterévé. Véleménye szerint a pécsiek világosan kifejezték, hogy elégedettek az eddigi irányvonallal, ezért egyértelmű, hogy folytatni fogja a munkáját. A választási körzetek kapcsán megjegyezte, hogy még nincs végleges eredmény, de a közgyűlési erőviszonyok kiegyenlítettek lesznek, ami kedvező lesz a demokratikus városvezetési gyakorlat szempontjából. Egy körzetben még időközi választásra van szükség, és kulcsfontosságú, hogy a jelenlegi városvezetés szerezzen mandátumot.

Péterffy Attila a választási eredmények kapcsán megköszönte minden pécsinek a részvételt és különösen azoknak, akik őt és a Pécs Jövőjéért Egyesület jelöltjeit támogatták. Elmondta, hogy több szavazatot kapott most, mint 2019-ben, és többet, mint a második és harmadik helyezett együttvéve. Ez azt mutatja, hogy a pécsiek elégedettek az eddigi iránnyal, és támogatják a folytatást. Hangsúlyozta, hogy a város gazdaságos működését és a pécsiekkel való partnerséget nagyra értékelték a szavazók.

A választókörzetek eredményeiről elmondta, hogy az egyik körzetben új választásra lesz szükség a szavazategyenlőség miatt. A közgyűlés összetétele kiegyensúlyozott lesz, és egyetlen politikai erő sem szerez többséget. A Tisza Párt jelentősen átalakította a politikai térképet, ami hozzájárult a kiegyenlített eredményekhez. Péterffy szerint a Fidesz háborús pszichózisa is hatással volt a választásokra, bár a választások után ez a fenyegetettség eltűnt.

Péterffy megnyugtatta a pécsieket, hogy a város és szolgáltatásai továbbra is működnek, és a megkezdett fejlesztések folytatódnak. Kiemelte, hogy a demokratikus városvezetési gyakorlat és az eddigi kompromisszumokra épülő együttműködés továbbra is fontos lesz a közgyűlésben. Az új közgyűlés októberi felállásáig mindenki teszi a dolgát.

Végül szólt a még nyitott választási körzetről is, ahol az időközi választás kulcsfontosságú lesz. Szeretné, ha szövetségük jelöltje, Fürj Csaba nyerné el a mandátumot, mivel tapasztalt politikusként jól képviseli a körzet érdekeit.