Elkészült a „Dönts velünk!” első beruházása

2024. április 9. 14:30 2024. ápr. 9. 14:30

A "Dönts velünk!" közösségi költségvetési projekt tavalyi nagy érdeklődés után idén is újraindult az önkormányzat szervezésében. A múlt év nyerteseinek javaslatainak megvalósítása mellett már várják az új fejlesztési ötleteket is.

Az egykori Szivárvány Gyermekház környezetében, a Péchy Blanka téren számos változás történt az elmúlt időszakban. Egy fedett pihenő és egy felnőtt fitneszpark is helyet kapott a területen, elősegítve a közösségi életet és az egészséges életmódot.

A projekt kiemelkedő sikerét mutatja, hogy a városban kijelölt tíz zónában mintegy 250 fejlesztési javaslat érkezett, melyekre közel 6200 szavazat érkezett a lakosságtól. Az összesített 80 millió forintos költségkeretből minden zónában legalább egy fejlesztés valósulhat meg, de egyes területeken akár több is.

A programot tavaly azzal a céllal hirdettük meg, hogy arra buzdítsuk a pécsieket, tegyenek javaslatot arra vonatkozóan, milyen fejlesztéseket szeretnének látni a szűkebb lakókörnyezetükben akár infrastrukturális, akár közösségépítő jelleggel

– mondta el a kondipark átadóján Péterffy Attila polgármester.

 

Salamon Péter, a projekt szakmai koordinátora kiemelte, hogy a program sikerének lényege nem csupán az ötletek megbeszélése, hanem azok gyakorlati megvalósítása. A felnőtt fitneszpark az első ilyen beruházás, de a tervek szerint további fejlesztésekre is sor kerül a következő hónapokban.

Eközben már elindult az idei "Dönts velünk!" fordulója, és a szervezők várják az új fejlesztési javaslatokat. A pécsiek május végéig küldhetik be ötleteiket a program honlapján keresztül, majd az előszűrés után várhatóan ősszel kerül sor a szavazásra. A költségkeretet az előző év sikerére tekintettel 100 millió forintra emelték, így több vagy nagyobb beruházás valósulhat meg egy-egy zónában.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpeterffyattilapecs%2Fvideos%2F759984392548491%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Forrás: Pécsma