Február elején nyithat újra a Dr. Anatolij Petrov Uszoda

2023. január 20. 14:39 2023. jan. 20. 14:39

Befejeződött a medence és az uszodatér műszaki felújítása, jelenleg a medence feltöltése és a gépészet beüzemelése zajlik. Ha a szükséges ellenőrzések nem tárnak fel hiányosságokat, akkor február elején újra kinyit a kertvárosi uszoda - közölte sajtóközleményében a pécsi önkormányzat.

Az Apáczai Nevelési Központ 25 méteres medencével rendelkező uszodája még október elején zárt be, akkor kezdődtek a létesítmény felújítási munkálatai. Ezek keretében csővezetékeket cseréltek ki a szakemberek, és a medencét egy speciális fóliával burkolták be, ami meggátolja a vízszivárgást az épület alsó szintjén - írják.

 

Közölték, hogy a felújítás részeként még el kell végezni a falak tisztasági festését. A takarítást követően kerülhetnek a helyükre a zuhanyzók elválasztó műanyag falai, és a szellőzőrendszer kivezető csöveit is elhelyezik.

 

Bár a medencét már korábban feltöltötték ún. áztató-vízzel, ezt a népegészségügyi előírások alapján egy meghatározott időt követően le kellett engedni. Jelenleg a medence ismételt felöltése és az uszoda gépészeti berendezéseinek beüzemelése zajlik. A víz vegyszerezése és 27-28 Celsius fokra történő felmelegítése után a vízforgatás már teljes kapacitással fog működni.

 

Így a kormányhivatal népegészségügyi szakemberei rövidesen el tudják végezni a szükséges ellenőrzést, továbbá a vízmintát is le tudják venni. Amennyiben a vízminta megfelelőnek bizonyul, és az ellenőrzések során sem találnak hiányosságot a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának munkatársai, úgy az uszoda engedélyt kap a nyitásra.

 

A Dr. Anatolij Petrov Uszoda a fentiek alapján várhatóan 2023. február 6-ától tudja újra fogadni az úszókat.  

 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Nyitókép illusztráció