Fideszes propagandisták azt hazudták megszűnik, a valóság az, hogy bővülhet a Pécs-Pogányból elérhető úticélok listája

2024. június 18. 20:50 2024. jún. 18. 20:50

A pécsma.hu készített interjút Simon Cookkal, a máltai Universal Air vezérigazgatójával, aki beszélt a Pécs-Pogányból induló járatok jövőjéről, az őszi-téli menetrendről, lehetséges új úticélokról és arról is, hogy kinek drukkol a foci Eb-n.

Mi várható a nyári szezonban? Melyik járat a legnépszerűbb?

Simon Cook elmondta, hogy három izgalmas úticélt kínálnak a nyári szezonban Pécsről: Münchent, amely a nyár egyik legnagyobb sporteseményének, a labdarúgó Európa-bajnokságnak ad otthont; Korfut, amely remek nyaralóhely; és természetesen Máltát, ami egy garantált mediterrán kiruccanást kínál minden évszakban. Jelenleg Málta a legnépszerűbb útvonal Pécsről, de München és Korfu sem marad el sokkal mögötte.

Mikor kezdődik és mikor lesz elérhető az őszi menetrend?

A légitársaság nyári menetrendje október 26-ig tart, és Simon Cook elmondása szerint a téli menetrend a következő napokban már elérhető lesz. A jövő nyári menetrend ezt követően kerül majd nyilvánosságra.

Milyen változások várhatók a közeljövőben? Lesznek új járatok, útvonalak?

A téli menetrendben továbbra is megtalálhatóak lesznek a müncheni és máltai járatok. Simon Cook kiemelte, hogy a légitársaság rugalmasan reagál az utasok igényeire, és ha más úti célok iránt is nagy az érdeklődés, megvizsgálják a lehetőségeket új útvonalak indítására. Emellett dolgoznak a helymegosztás vagy közös üzemeltetés (codeshare) bevezetésén is, amely lehetővé tenné, hogy egy adott légitársaság által üzemeltetett járatokra szóló jegyeket más légitársaságok is árulják. Ezáltal az utasok egy jeggyel eljuthatnak Pécsről a világ bármely pontjára.

Foci Eb és személyes érdekességek

Simon Cook nagy futballrajongó, és bár Málta nem jutott be a tornára, természetesen Angliának szurkol. Gyerekként két álma volt: pilótának lenni, vagy győztes gólt szerezni Angliának egy világbajnoki döntőn. Mivel a futballban nem volt elég erős, a repülést választotta, de a focit azóta is nagy lelkesedéssel követi.

Müncheni ajánlások a pécsi utasoknak

Bár Magyarország nem játszik Münchenben a csoportkörökben, Simon Cook szerint érdemes meglátogatni a várost a torna idején. München kiváló helyszín egy futballesemény számára, és a város szurkolói zónái is nagyszerű élményt nyújtanak. Az elődöntők során pedig még az is elképzelhető, hogy Magyarország is pályára léphet Münchenben, ami még izgalmasabbá tenné az utat.

Az Universal Air tervei és az új menetrendek hamarosan elérhetők lesznek a légitársaság hivatalos honlapján. Az utasok izgatottan várhatják az új lehetőségeket és a bővülő kínálatot, amelyek még kényelmesebbé és sokszínűbbé teszik a pécsi repülőtér szolgáltatásait.

Forrás: Pécsma