Gyereknapra elkészült a malomvölgyi játszótér

2024. május 24. 14:22 2024. máj. 24. 14:22

Malomvölgyben, a Kökény felőli kis tó játszóterére egy óriási vár és egy hatalmas hajó került, a gyerekek pedig már ki is próbálhatják az új játékokat.

A Malomvölgyi Parkerdő az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül. A változások 2021-ben kezdődtek, amikor a Biokom NKft. a Pintér János Parkmegújítási Program keretében homokos plázst alakított ki napozóágyakkal, valamint egy új, modern játszóteret hozott létre a Pécshez közelebbi tó félszigetén. Ugyanebben az évben a városüzemeltetési társaság a Zsírosdombi-kilátó felújításával is végzett.

A fejlesztések azonban nem álltak meg itt, tavaly megkezdődött a fejlesztések második üteme, amely során biztonságossá tették a Kökény felőli tó mellett található fahidat, kihelyeztek két szelfipontot a Pécs felőli II-es tó északi és nyugati oldalán, valamint kialakítottak egy játékos, a tavak élővilágát bemutató halas tanösvényt.

– Az egyik leglátványosabb fejlesztés a kis tó mellett létrehozott vadonatúj játszótér – hangsúlyozta Meixner Barna. – Ez nemcsak egyike Pécs legnagyobb játszótereinek, hanem itt található a legnagyobb játékelem is, több mint 80 négyzetméterével.

A gyerekek nagy örömmel vették birtokba a hatalmas várat és hajót, és boldogan próbálták ki az új csúszdákat, mászókákat. Az új játékok mellett a Biokom a régi elemek egy részét, valamint a játszótér körüli kerítést is felújította, továbbá rugós játékokat, új padokat, asztalokat és hulladékgyűjtőket helyezett ki.

 

Forrás és fotó: Pécsma