Hatalmas tömeg skandálta Pécsett, hogy "mocskos Fidesz", a Mediaworks székháza is kapott

2018. december 14. 19:48 2018. dec. 14. 19:48

7-800 fős tömeg vonult Pécs belvárosában péntek este a budapesti tüntetéssel párhuzamosan, tiltakozva a rabszolgatörvény elfogadása miatt, a kormány ellen.

A Momentum szervezte felvonulás este hatkor indult a Barbakántól, majd a Ferencesek utcája-Jókai tér-Citrom utca vonalon a Kossuth térre érkeztek. Közben zúgott a fővárosi tüntetésekről jól ismert "demokráciát!", "mocskos Fidesz", "gyertek velünk!", "túlórázni jöttünk", de Páva Zsolt és testvére, a pécsi tankerületet vezető Páva Péter is kapott egy-két keresetlen rigmust. A menetben a magyar zászlók mellett európai uniós lobogókat is vittek, a tüntetők között vonult Mellár Tamás is.

A tömeg mérete a Szabad Pécs élő Facebook-videóin látszik igazán:

A Kossuth téren a trafikmutyit borító Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő és Nemes Balázs (Momentum) is felszólalt. Hadházy elmondta, békésen kell demonstrálni, de el kell menni a végletekig.

A tömeg a Kossuth térről a Mészáros Lőrinc-féle Mediaworks pécsi székházához vonultak, melyet tojással dobáltak meg, valamit leragasztották a cég logóját. Innen a tüntetők visszatértek a Kossuth térre, a demonstráció pedig nem sokkal fél nyolc előtt véget ért. A tüntetést alig néhány rendőr biztosította, de helyszínen tartózkodó kollégánk szerint nem is történt olyan, ami miatt beavatkozhattak volna.

Mellár Tamás független országgyűlési képviselő a tüntetés után a Pécsi STOP-nak elmondta, örül neki, hogy a pécsiek kitettek magukért és láthatóan elég szép számban jöttek ki tüntetni a rabszolgatörvény ellen.

- Ez nagyon fontos, mert a kormány már azt gondolja, hogy mindent megtehet velünk - és most jött el az a pont, mikor egyre többen gondolják azt, hogy na azért ezt már nem tehetik meg velünk

- magyarázta Mellár.

Az országgyűlési képviselő hozzátette, örül, hogy a Momentum szervezte a megmozdulást, mert most minél szélesebb ellenzéki összefogásra van szükség, mellé kell állnia mindenkinek, mert anélkül nem lehet győzni. Ha ez nem történik meg, akkor a Fidesz annál inkább viszi vissza az országot egy keleti, despotikus államberendezkedés felé. Ezt nem szabad hagyni.

Annak is örül, hogy ennyi fiatal jött el demonstrálni, mert a Fidesz intézkedései miatt nagyon sok fiatal hagyta már el ezt az országot.

"Ha ők elmennek, akkor milyen jövőnk lesz? Ezért örülök, hogy ők is úgy gondolják, hogy érdemes tüntetni, mert itt szeretnének élni és boldogulni, de ezt ezzel a kormánnyal nem lehet megtenni"

- mondta el lapunknak Mellár Tamás.