Henteseknél váltották be a legtöbb piaci élelmiszer-utalványt

2024. május 24. 13:17 2024. máj. 24. 13:17

Összesen 1442 igénylés érkezett a háztartásonként 20 ezer forint összegű piaci élelmiszer vásárlási utalványokra, melyekkel a pécsi önkormányzat a szociálisan rászoruló családokat segíti. Május eleje óta mintegy 2,5 millió forint értékű utalványt használtak fel a beváltóhelyeken, amiket egyedi jelölésű zászlók, táblák és matricák segítségével lehet felismerni - közölte sajtóközleményében a pécsi önkormányzat.

Már 897-en hozzájutottak a rendkívüli természetbeni támogatáshoz, melyet június 4-ig még a Területi Szociális Központokban lehet átvenni a megadott időpontokban. A sorszámozott utalványokat a későbbiekben az önkormányzat Kulturális és Népjóléti Főosztályán vehetik át azok, akiknek az igénylését elfogadták.

 

Az utalványok – melyeket 500, illetve 1000 forintos címletekben bocsátottunk ki – a Pécsi Vásárcsarnokban, a Hajnóczy utcai piacon, valamint az újonnan megnyílt Diána téri piacon a kijelölt elfogadóhelyeken 2024. november 30. napjáig használhatók fel.

 

– Arra bíztatok mindenkit, hogy ne felejtse el a megítélt utalványokat minél előbb átvenni, és természetesen felhasználni. Az igénylések száma azt mutatja, hogy sok rászoruló pécsi családhoz eljutott ennek a támogatásnak is a híre. A visszajelzések alapján a kereskedők is örülnek a megnövekedett forgalomnak, ami az utóbbi időben az infláció mértéke miatt láthatóan megcsappant. Már az új Diána téri piacon is megtalálhatják a vásárlók a beváltóhelyeket – mondta Péterffy Attila, Pécs polgármestere.

 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata