Járatkimaradások és hatalmas késések: Tényleg ennyire elkeserítő a buszos közlekedés Pécsett?

2021. szeptember 20. 14:58 2021. szept. 20. 14:58

Ma reggel egy olvasói levél érkezett a szerkesztőségi e-mail címünkre, amit most változtatás nélkül - a küldő névtelenségét megőrizve - közlünk.

"Végső elkeseredettségemben írok Önöknek. Már minden jó szándékot és megértést túllép az siralmas közlekedési helyzet, mely reggelente a 33E és a 103-as sz. helyi járatú autóbuszok útvonalán tapasztalható. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Mióta elkezdődött az iskola, nem telt el úgy reggel – s tapasztalatom szerint, jó sok utastársam, több kollégám és ismerősöm van így ezzel –, hogy időben beértem volna a munkahelyemre. Az első ominózus nap még azt mondtam magamnak, megeshet az ilyen (amúgy sem az első eset, hogy ezen az útvonalon rendszeresek a késések és járatkimaradások).

De most már napi szinten tapasztalható alsó hangon 10-15 (de nem ritka a 20!) perces késés, szinte mindegyik járatnál az említett útvonalon… ez már viszont felháborító!

Hány busszal induljon el az ember korábban, hogy beérjen időben? Jómagam, már két-három busszal hamarabb indulok el otthonról (mint szeptember előtt), de így sem érek be időben a munkahelyemre.

Rendszeresen megtörténik, hogy kimegy az utas időben a megállóba, és annyit kell várni (mert kimarad, vagy késik a járat), hogy közben már a következő – esetleg szintén késve induló – busz ér oda! Ilyenkor még azzal fokozódik a reggeli élménybomba, hogy több busznyi ember próbál heringek módjára felpréselődni az érkező járatra.

A problémával nem vagyok egyedül, elég, ha valaki megnézi, vagy megkérdezi az adott útvonalon reggel busszal közlekedőket. Bizonyára az is közre játszik a késésben, hogy hatalmas dugók szoktak kialakulni – főleg a bőrgyár és az Árkád közti útszakaszon –, de hogy minden nap és (szinte) minden járat ennyit késsen…?

Úgy gondolom, hogy a 7.000 forintos bérletárak mellett, ez a fajta hozzáállás már nem tolerálható tovább."

A levél tanúsága szerint tehát a reggeli csúcsidőben gyakran csúsznak az említett buszjáratok, sőt nem ritkák a járatkimaradások sem. Sajnos mi magunk nem tudjuk ezt sem megerősíteni, sem cáfolni, mert jó ideje nem használjuk a tömegközlekedési eszközöket, azonban annak érdekében, hogy utánajárjunk a történeknek a héten több reggel is buszra szállunk majd az említett útvonalakon, hogy a saját tapasztalatainkat is meg tudjuk osztani.

Addig is várjuk olvasóink leveleit, hozzászólásait a témában, hogy átfogóbb képet kaphassunk a helyi tömegközlekedés jelenlegi állapotáról. Természetesen arra is kíváncsiak vagyunk, hogy csak a levélben említett útvonallal van-e ekkora gond, vagy vagy más járatokon is tapasztalnak-e hasonlót az utasok. Amennyiben szeretnétek megosztani velünk a történeteiteket, akkor azt megtehetitek a Facebook oldalunkon keresztül üzenetben, vagy a szerkesztoseg@pecsistop.hu e-mail címen. 

Alább pedig szavazni is tudtok, kérdésünk: Tényleg ennyire elkeserítő a buszos közlekedés Pécsett? A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

 

Címlapkép: Wikipédia