Jön az ítéletidő hétvégén

2023. február 3. 18:37 2023. feb. 3. 18:37

Rég nem látott szélvihar várható szombaton, ami komoly problémákat okozhat, figyelmeztetést adtak ki.

A Meteo Mecsek térségünkre vonatkozó közleményben figyelmeztet, szombaton, már kora reggel viharos széllökésekre készülhetünk, azon a koradélutáni órákban elszabadulhat a pokol Pécsen.

12 és 16 óra között a 100-110 km/h-s sebességet is elérhetik a széllökések.

Az ilyen nagy erejű szél otthonunkban is nagy kárt tehet, cseréptetőt és redőnyt is rongálhat, de fákat csavarhat ki gyökerestül, állványokat dönthet össze, illetve áramkimaradásokat, a közlekedésben pedig komoly fennakadásokat okozhat. Az autózóknak és a tömegközlekedőknek is azt tanácsolják a szakemberek, hogy ne induljanak el, ha nem muszáj, ugyanis az utakra kidőlő fák fennakadásokat okozhatnak.

A Magyar Közút arra is figyelmeztet, hogy ne parkoljunk közvetlenül fák közelébe és körültekintően, a látási viszonyoknak megfelelően közlekedjünk, ha muszáj.

A Meteo Mecsek arra kéri a pécsi és vidéki lakókat, hogy a Mecsek teljes területét próbálják meg elkerülni, ugyanis a hegyekben várhatóak a legnagyobb széllökések.

Az ilyen nagy erejű szél megbonthatja a tetőt, letépheti a redőnyt, fákat csavarhat ki gyökerestül, állványokat dönthet össze, cserepet szedhet le a tetőről, illetve áramkimaradásokat, a közlekedésben pedig komoly fennakadásokat okozhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kettesfokozatú, narancssárga figyelmeztetést adott ki a holnapi napra, egész Baranya területére.