Kétszer is megbüntette a kislányt ugyanazért az ellenőr a pécsi buszon

2018. május 7. 16:21 2018. máj. 7. 16:21

Jól szituált, láthatóan iskolába tartó kislányt talált meg magának másodszor is ugyanaz ellenőr a pécsi buszon. Pedig tudta, hogy már csináltatja magának az újat az elveszett diákigazolvány helyett. Sőt. Annyi gerinc szorult bele, hogy másodszorra az ellenőrtársával állíttatta ki a csekket.

Felháborodott édesanya kereste meg szerkesztőségünket, mert szerinte méltatlanul járt el kislányával a pécsi Biokom egyik ellenőre.

A történet röviden: április végén a kislány a pécsi helyi járatú buszon nem tudta bemutatni a bérlete mellett a diákigazolványát, mert mint kiderült, elhagyta. Ezért meg is büntette egy ellenőr.

Az édesanya elmondta: ezután elkezdték intézni az új igazolványt. A kislány iskolalátogatási igazolást kért az oktatási intézménytől, ám azt nem fogadják el az új diákhoz. Az iskolába tartott, amikor megint találkozott ugyanazzal az ellenőrrel. Boldogan mutatta neki az iskolalátogatási papírt, mondván, folyamatban van az új igazolvány intézése. Ám az ellenőr megint megbüntette, pontosabban a társát kérte meg rá, hogy ne ugyanaz a szám szerepeljen rajta.

Az édesanya elmondta: neki nem a kétezer forint fáj, hanem az emberség teljesen hiánya. Az, hogy egy 13 éves, láthatóan iskolába igyekvő kislányt, akiről ráadásul az ellenőr pontosan tudta, hogy elhagyta az igazolványát, de már intézi, sikerült a tömött busz előtt kellemetlen helyzetbe hozni.

Az anyuka még hozzátette: a Biokomnál azt javasolták: vegyen jegyet a gyereknek. Ebből viszont naponta négy kellene, úgy, hogy van bérlete, és úgy, hogy nem két buszon utazik egyszerre a lány - tette hozzá az édesanya.

A legkeservesebb az egészben, hogy úgy tudjuk: maga az ellenőr mondta a gyereknek, hogy iskolalátogatásit kérjen. Mondhatott volna jogviszony-igazolást is, de nem mondott. Aztán a következő találkozáskor meg megbüntette a kislányt a jól szituált, iskolatáskás kislányt a tömött buszon. Mert jogviszony-igazolás kellett volna, az meg nem volt.

Szóval amikor azt gondolod, hogy nincs lejjebb, hogy a Belga idevágó klasszikus dalai az ellenőrökről amolyan irodalmi túlzások, akkor jön egy pécsi munkaerő, és bebizonyítja, hogy bizony ezt a munkát elképesztően aljasul is el lehet végezni. Raádásul úgy, hogy mindez elképesztően sokat ront azoknak az ellenőröknek a megítélésén is, akik igyekeznek emberségesen végezni a munkájukat.