Maszkokat ajánlott fel a Rovitex a pécsi önkormányzatnak

2021. február 18. 11:48 2021. feb. 18. 11:48

A szociális szféra dolgozói használják majd azokat a mosható textilmaszkokat, amiket a Rovitex ajánlott fel a pécsi önkormányzat számára. A cég adományát szerdán vette át a Városházán Nyőgéri Lajos, szociális területért felelős alpolgármester.

Összesen 5000 darab, bevizsgált, tanúsítvánnyal rendelkező, magyar szabványnak megfelelő, többször is használható RoviMed-szájmaszkot ajánlott fel a pécsi székhelyű Rovitex Homedeco Kft. a város önkormányzatának. A majdnem kétmillió forint értékű adományt szerdán juttatták el a Városházára.

Bár már megkezdődött a lakosság beoltása, a koronavírus járvány még mindig veszélyt jelent mindenkire, ezért fontos, hogy továbbra is megfelelő védőeszközöket használjunk a járvány terjedésének lassítására. A Rovitex a pandémia kezdete óta aktívan részt vesz a járvány elleni védekezésben, a vírus megjelenésekor mi gyártottunk elsőként nagy mennyiségben bevizsgált maszkokat. Ezek gyártása azóta is folyamatos. Mostani felajánlásunkkal a járvány elleni védekezés iránti elkötelezettségünket szeretnénk újra kifejeznibiztosak vagyunk abban, hogy a maszkok segítenek viselőjüknek a fertőzés megelőzésében 

– foglalta össze Baráth Judit, a Rovitex Homedeco Kft. marketingvezetője.

A pécsi önkormányzat a vírus elleni harc frontvonalában dolgozó munkatársait látja el a cég által felajánlott maszkokkal.

Azok a kollégák kapják meg ezeket a védőeszközöket, akik a legtöbb emberrel érintkeznek, és akiket emiatt a leginkább veszélyeztet a fertőzés. A szociális intézmények, a bölcsődék és az óvodák munkatársai, valamint az önkormányzattal szociális területen együttműködő partnerszervezetek dolgozói hordhatják a most átvett maszkokat. Nagyon köszönjük a Rovitex felajánlását, ahogy 2020 tavaszán, a járvány legelején, a pécsi háztartásoknak juttatott maszk legyártásakor, úgy most, a pandémia második hullámában is nagy segítséget jelentenek ezek a védőeszközök a pécsiek számára. 

– fogalmazta meg Nyőgéri Lajos, a pécsi önkormányzat szociális területért felelős alpolgármestere.

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata