Megtalálták az eltűnt tolna megyei 5 éves kisfiút

2023. március 29. 12:32 2023. márc. 29. 12:32

A társadalmi összefogásnak köszönhetően csaknem egy nap kutatás után, a Tolna-Mözs határában levő vetésben találták meg Gergőt.

Mint arról korábban Facebook oldalunkon beszámoltunk március 27-én nem sokkal 17 óra előtt eltűnt egy  5 éves kisfiú, Gergő a tolna-mözsi otthonukból. A bejelentést követően munkatáraink mellett rendőrségi helikopter is pásztázta a környéket. Már az esti órákban érkeztek speciális kutyás mentők és polgárőrök a kisgyermek keresésére. Rajtuk kívül nagyon sok önkéntes is bekapcsolódott a kutatásba. Nagy segítséget nyújtottak a keresésben a Terrorelhárítási Központ munkatársai is, akik drónokkal is kutattak a területen. A  mai napon is több százan csatlakoztak a kereséshez, akik az ország számos pontjáról érkeztek, hogy segítsenek - írja a Police.hu

Gergőt ma is egész nap keresték. Végül két paksi önkéntes  kutyás - Góman Dávid és Jelencsik Zsolt, valamint kutyáik Jenny és Tequila - találták meg a kisfiút otthonától több mint egy kilométerre, egy búzavetésben nem sokkal délután fél öt előtt, csaknem egy nappal az eltűnése után.

A gyermeket még a helyszínen megvizsgálta a TEK orvosa, majd terepjáróval Mözsre vitték. A mentők pedig kórházba szállították. Gergő a körülményekhez képest jól van.

A társszervek, a számos kutatóegyesület és a civil önkéntesek közös összefogásának köszönhetően ez az eset happy enddel zárult.

Pécsiek is részt vettek a kisgyerek keresésében, a Pécsi Mentőkutyás Egyesület 6 fővel, 6 kutyával, quaddal és drónokkal segítette a kutatást.