Mellár: Nagyon rossz döntésnek tartom, amit az LMP tervez

2023. december 8. 14:00 2023. dec. 8. 14:00

A Jelenben publikáltak egy interjút Mellár Tamással, melyben többek között ellenzéki összefogásról, Péterffy Attiláról és az LMP helyzetéről is beszél a független országgyűlési képviselő. Mellár Tamás a Párbeszédből való kilépését is kommentálta a Jelennek.

Mellár Tamás egy nagyon erős kijelentést tesz az interjújában, rögtön a beszélgetés elején. Ekkor (név nélkül) említ megélhetési politikusokat, akik egyszerűsítették azon döntését, hogy kilépjen a Párbeszédből. Kihangsúlyozza ugyanakkor, hogy NEM személyekről és darabszámról szólnak ezek a kijelentései, hanem:

"Sokkal inkább arról, hogy az ellenzéki pártok úgy, ahogy vannak, az országgyűlésben nem töltik be azt a funkciót, amit kellene, ezért akarva-akaratlanul hozzájárulnak a rendszer fenntartásához. Vannak ugyan képviselők, akikkel beszélek, és azt mondják, igazam van, de összességében egy pártot sem látok, amely aktívan tenne a rendszer megváltoztatásáért. Ez alól természetesen nem kivétel a Párbeszéd sem, én pedig a lelkiismeretem szerint szeretném folytatni a munkámat."

Mellár Tamás kiemelte, hogy számára sokkal fontosabb lenne a parlamenti 5 perces beszédek helyett vidékre utazni és a lakossággal beszélgetni, egyeztetni. Mivel ebben nem történt érdemi előrelépés, most a választások előtt megint a Fidesz lehet lépéselőnyben. "Beskatulyázzák az ellenzéket a külföldi ügynök szerepébe. Nem beszélve arról, hogy most is hét hónappal a választások előtt módosítják a választások szabályait" - folytatja a politikus.

A független, pécsi körzetből megválasztott országgyűlési képviselő nagyon fontosnak tartja, hogy megmaradjon az összefogás Pécsen és azt is hozzáteszi, hogy mindenki saját érdekénél sokkal fontosabb, hogy a Fidesz ne kerülhessen újra hatalomra a városban.

"Ez nem azt jelenti, hogy mindenben egyetértek vele, de ő tud kompromisszumokat kötni és mi is vele" - kezdi gondolatait Péterffy Attiláról Mellár.

"Természetesen bárkivel szemben megfogalmazhatunk kritikákat, de például Pécsett én nem látok olyan alapvető problémákat Péterffy Attilával szemben, ami meghiúsítaná, hogy ő kompromisszum lehessen. Nem tartom korruptnak, a szakmai tapasztalatát is nehéz megkérdőjelezni, annak ellenére, hogy nem mindenben egyezünk."

Korábban már írtunk arról, hogy az LMP az összefogástól függetlenül, külön indítana polgármesterjelöltet Pécsett (is).

Mellár Tamás erről is kifejtette véleményét a Jelennek:

"Semmiképpen nem javaslom, hogy külön induljunk. Nagyon rossz döntésnek tartom, hogy az LMP ezt tervezi, és polgármester-jelöltet is állít. Látni kell, hogy a politika a kompromisszumokról szól, ami nem azt jelenti, hogy én elfogadom a te jelöltedet, te meg az enyémet", mert igenis, jó jelöltek kellenek."

 

Kapcsolódó: Milyen identitás kártyát húzott az LMP?

 

Mellár Tamás megjegyzi, hogy fontos lenne a komplett ellenzéknek dűlőre jutni, de nem mindenáron. "Ha valahol meg is egyezünk, fontos, hogy az ne mutyik árán történjen."

 

Az MSZP és DK után tehát Mellár Tamás is támogatásáról biztosítja Péterffy Attilát. Az LMP külön indulását ugyanakkor ellenzi. A legfontosabb cél a közgazdász szerint is az, hogy a Fidesz ne kerülhessen Pécsett újra hatalomra.