Az MSZP után a DK is Péterffy Attilát támogatja a jövő évi polgármester-választáson!

2023. november 24. 09:47 2023. nov. 24. 09:47

A Magyar Szocialista Párt és a DK csütörtökön közleményben jelentették be, hogy a fővárosra és az ország számos településére érvényes együttműködési megállapodást kötnek az önkormányzati választásokon. Ma reggel az atv.hu-n megjelent a részletes lista, amiben Pécs is szerepel.

Kunhalmi Ágnes (MSZP) ATV-ben tett nyilatkozatát követően nem kellett sokáig várni: a DK néhány órával később közleményben jelentette be, hogy jóváhagyták a Párbeszéddel kötött megállapodást. Ebből az is kiderült, hogy a DK támogatja Karácsony Gergelyt, és a 2024-es júniusi önkormányzati választáson nem indítanak saját főpolgármester-jelöltet.

Emellett a DK és az MSZP is együttműködési megállapodást kötött, amely Budapestre és "az egész országban számos településre kiterjed". 

Az ATV weboldalán nyilvánosságra hozták a teljes listát, hogy adott településeken kit támogat az MSZP és a DK közösen. A listában Pécs is szerepel, ahol az MSZP és DK Péterffy Attila jelenlegi polgármestert támogatja a 2024-es önkormányzati választáson.

Forrás: atv.hu

Közlemény az együttműködésről

"Biztosak vagyunk abban, hogy a megállapodás érdemben hozzájárul ahhoz, hogy a jövő évi önkormányzati választások után minél több várost, kerületet és települést közös ellenzéki polgármesterek és képviselő-testületek vezessenek" - írja az MSZP, majd hozzáteszik:

A megkötött megállapodás az egész országban számos településre kiterjed. A szerződés többek között tartalmazza a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását az egész országban. Emellett jelenleg nem ellenzéki irányítású fővárosi kerületek és vidéki települések egész sorában döntöttünk polgármesterjelöltek közös támogatásáról.

 

Péterffy újrázását támogatják 

Pécsett elsőként a szocialisták jelentették be Péterffy Attila támogatását, még februárban. Az MSZP szerint Péterffy Attila kiválóan vezeti a baranyai megyeszékhelyet, ezért Kunhalmi Ágnes társelnök, Csaba István megyei elnök, illetve Kaposi Levente városi elnök is támogatásukról biztosították a polgármestert.

 

Pécs város vezetése, és Pécs polgármestere mindent megtett annak érdekében, hogy a sanyarú kormányzati körülmények mellett a város lakossága ne érezze magát elhagyatottnak – fogalmazott Kunhalmi.

 

Péterffy Attila megköszönte a támogatást, majd elmondta:

"Pécsett egy nagyon széles politikai koalíció kapott bizalmat a pécsi választóktól. Ahogy talán emlékeznek rá, Pécsen egy morális és egy gazdasági csődből kellett, hogy kivezessük a várost. Nagyon bízom abban, hogy a pécsiek látják az eredményeinket, a közös eredményeinket."

 

 

Továbbá Pécs polgármestere a hivatalos Facebook-oldalán is megköszönte a párt támogatását és így fogalmazott:

Hiszek abban, hogy 2024-ben hasonlóan erős szövetséggel vághatunk neki a választásoknak, mint 2019-ben. Köszönöm a Magyar Szocialista Pártnak, hogy ezen az úton megtette az első, jelzésértékű lépést.

 

Az MSZP bejelentéséről készült videó IDE kattintva érhető el.

 

Pécs mellett két másik baranyai településen is közös polgármesterjelölt támogatásáról döntött a két párt. Az MSZP és a DK közösen támogatja Komlón Dr. Barbarics Ildikót és Szigetváron Dr. Vass Pétert.