Unalmas kis hitszegések

2023. szeptember 25. 11:49 2023. szept. 25. 11:49

Régen talán tényleg lehetett volna más a politika. Végül nem lett, és úgy tűnik, már nem is lesz. Marad a régi, unalmas tégla a NER falában: az LMP megint külön indul Pécsen. És ez megint nem érdekel senkit.

Olyan nincs, hogy márciusban még összefogok a többi demokratikus erővel, augusztusban meg már nem.

Olyan nincs, hogy csütörtökön a NER méregdrága töltöttgalambja kötözött sonkaként totyog be a testvérem villájába, pénteken meg már iszonyúan ellenzéki pártvezér vagyok.

És olyan sincs, hogy az LMP már megint lemorzsolódik a demokratikus-ellenzéki összefogásról, és a pécsiek meglepődnek ezen.

Hogy miért nem, arról beszéljenek az elmúlt pár év tényei:

 

2018 március – széles ellenzéki összefogás jön létre Mellár Tamás képviselőjelölt mögött a parlamenti választásokra. Ebben még nem vett részt a Jobbik, a Momentum, és persze az LMP sem.

2019 április - Teljes az ellenzéki összefogás Pécsett. A DK, a Momentum, a Jobbik, az MSZP és az LMP együtt készül a Fidesz leváltására Pécsett az önkormányzati választásokon.

2019 augusztus – vége az idillnek, az LMP mégis külön indul. Erről így írt akkor az Azonnali a párt polgármesterjelöltjével készített interjúban:

„- Így viszont most meg öné lehet a mérleg nyelvének szerepe: ha mondjuk ön kap 3,5 százalékot, míg a fideszes Vári Attila 47-et, Péterffy Attila pedig 45-öt, sokadjára elmondhatják majd, hogy az LMP ágyazott meg a Fidesz győzelmének.

- Mint az elején is mondtam, ez a normál ügymenet. Az LMP erről szól nem tudom, mióta.

- Arról, hogy az ellenzéket megakadályozza a sikerben?

…”

Az azonnali.hu írta, nem mi, ezt azért szögezzük le.

Nézzük tovább:

2021 augusztus – az LMP önkormányzati képviselője belép a pécsi városvezető frakciószövetségbe.

2023 szeptember – Orbán Viktor törölközőbe tekerve totyog ki a tengerből, egyenesen az LMP-elnök villájába.  

2023 szeptember – az LMP-elnök bejelenti, hogy Pécsett ezúttal is külön jelöltet indít a párt.

 

Történt bármi meglepő? Más lett a politika? Nem. Elkezdődött a kampány, felsorakoznak a politikai erők. A szabadság és a demokrácia barátai itt, Orbán és a kis segítői, többé-kevésbé titkos barátai meg ott. Jobb ezen túl lenni, nem baj az, ha időben tisztán lát az ember.

 

 

Szerző: A.Pécsi.Proli