Ne etesd a Csatornaszörnyet! - című kisfilmet készített a Tettye Forrásház

2023. június 4. 20:05 2023. jún. 4. 20:05

Pécsi kreatív művészek keze alatt lendült mozgásba a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. csatornaszörny figurája: a szennyvízhálózat mélyén tanyázó Budzilla ezúttal stop motion technikával készült kisfilmen jelentkezik a társaság YouTube és Facebook csatornáján.

Budzillával korábban a Pécsi Állatkertben, a szennyvíztisztító telepen vagy városi rendezvényeken találkozhattak a pécsiek, most pedig képernyőn és mozivásznon folytatódik a helytelen csatornahasználat következtében a szennyvízhálózatból visszaköszönő teremtmény hódító útja.

A történetet a GreatMindsThinkAlike és a Papír Panír csapata kartonra rajzolva keltette életre – stílszerűen vécépapírgurigát és más hulladékokat használva a forgatáshoz. Az eredmény egy egyedi animációs film, ami bemutatja, hogyan lehet szörnyű nagy probléma a lefolyóba dobott nem odavaló hulladékból.

Az alkotók tervei szerint az animációt rövidfilmes válogatásokon is bemutatnák, ami a művészeti élményen túl a csatornahasználati etikett szélesebb körű terjesztését is jelentené, segítve a szemléletformálást felvállaló szolgáltató és a (Pécsen és környékén évi 500 dugulást, csatornahibát elhárító) szakemberek munkáját.

A kisfilm itt elérhető: https://youtu.be/yl7zPVitstk