Nem üzemelt az Áder János által átadott vízautomata a Leőweyben

2019. március 26. 15:05 2019. márc. 26. 15:05

Üzemen kívül helyezték azon vízautomaták egyikét, melyet a napokban Áder János köztársasági elnök látogatása során adtak át a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban. Az iskolaigazgató szerint a Tettye Forrásház munkálatai miatt volt a kényszerpauza.

Az államfő múlt szerdán járt a Leőweyben, rendhagyó tanórát tartva a klímaváltozásról és a fenntartható fejlődésről, ennek során két ivókutat is átadtak, hogy környezettudatosság jegyében csökkentsék a PET-palackok felhasználását.

A jelek szerint az egyik berendezés már kiállt a szolgálatból, erről Nemes Balázs, a Momentum helyi politikusa posztolt a Facebookon (sorait a Szabad Pécs is kiszúrta). Az automatára kitett cetli szerint a vízvezetékrendszer problémája áll a háttérben:

Áder János látogatására egyébként olyannyira rendbetették a neves gimit, hogy új ruhát kaptak a konyhás nénik.

Frissítés: a Tettye Forrásház miatt volt az üzemszünet

Cikkünkre reagálva dr. Zalay Szabolcs, a Leőwey Klára Gimnázium igazgatója azt írta lapunknak, hogy kedden Pécs belvárosában a Tettye Forrásház munkálatokat végzett a vízrendszerben, amely miatt átmenetileg zavaros volt a víz a környéken, ezért erre az időre kikapcsolták a berendezéseket, hogy csak tiszta víz menjen rajtuk keresztül. Erről értesítették a diákokat és a tanárokat is. Hozzátette, a vízautomaták hibátlanok, jól működnek, népszerűek a diákok és a tanárok körében.