PTE: pécsiek lettek az "ápolói hivatás mesterei"

2023. március 29. 14:44 2023. márc. 29. 14:44

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szociális és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola (SZESZI) csapata végzett az első helyen a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara XI. Országos Szakmai Versenyének döntőjében.

A PTE közleményében azt írta: a győzelem azt jelenti, hogy a PTE SZESZI csapatának tagjai viselhetik az "Ápolói Hivatás Mesterei" titulust 2024-ig.
    

Közölték: a kamara 2010 óta szervezi meg szakmai versenyeit az egészségügyi szakdolgozók részére; a versenyen pedig közel 200 csapat mintegy 800 versenyzője méri össze szakmai tudását évről évre.
   

A PTE SZESZI csapata a napokban rendezett országos döntőn a vármegyei és fővárosi elődöntők első helyezettjeivel szállt versenybe és győzedelmeskedett egy nógrádi és egy Komárom-Esztergom vármegyei alakulatot megelőzve.
    

A közleményben Betlehem Józsefet, a PTE rektorhelyettesét idézve kiemelték: a verseny az intézményükben végzett magas színvonalon folyó munka visszaigazolása.
    

Ács Pongrác, a PTE Egészségtudományi Karának dékánja arról tájékoztatott a kommünikében, hogy intézményegységük a technikumtól a felsőoktatásig képes az egészségügyi képzés teljes vertikumát biztosítani, az öt-, illetve hatéves technikumi szakmai oktatásban pedig részt vehetnek a - jelenleg ezer tanuló képzését végző - PTE SZESZI-be beiratkozó tanulók, ahol az érettségire történő felkészítés és a szakirányú oktatás párhuzamosan zajlik.