Sok rászoruló igényelte már az önkormányzat új szociális támogatását

2024. április 11. 13:48 2024. ápr. 11. 13:48

A pécsi önkormányzat által bevezetett új szociális támogatás április elsejétől segíti a rászorulókat az alapvető élelmiszer-vásárlásban.

A program keretében 20 ezer forint értékű piaci utalványt kapnak a jogosultak, amelyekkel különböző piacokon vásárolhatnak.

Az igénylési időszak kezdetétől már több mint ötszázan fordultak az önkormányzathoz a támogatásért. Az utalványokat május 15-ig lehet igényelni a Területi Szociális Központokban.

Azok jogosultak a támogatásra, akiknek a havi jövedelme egyszemélyes háztartásban nem haladja meg a 142.500 forintot, többszemélyes háztartás esetén pedig egy főre a 114.000 forintot. Emellett azok is jogosultak lehetnek, akiknek egy tagja betöltötte a 70. életévét, és a havi jövedelemkorlátokat teljesítik.

A támogatás egyszeri és sorszámozott utalványok formájában kerül kiosztásra, amelyeket a Területi Szociális Központokban lehet átvenni. Az utalványokat a Pécsi Vásárcsarnokban, a Diána téri piacon és a Hajnóczy utcai piacon lehet felhasználni a kijelölt elfogadóhelyeken, november 30-ig.

 

Forrás: Pécsma